Search
menu
Search

Nieuwe trend in Spanje: in pyjama en badjas de straat op … sorry?

Nieuwe trend in Spanje: in pyjama en badjas de straat op … sorry?
Beeld: Canva

Nieuwe trend in Spanje: in pyjama en badjas de straat op … sorry?

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De straat opgaan in pyjama en badjas is al maanden een trend in verschillende wereldsteden. Nu heeft deze mode ook Spanje bereikt. Verwonderlijk is dat niet want heel veel inwoners van Spanje hebben de gewoonte om met badjassen aan in huis te zitten in de koude wintermaanden. Hun huizen zijn vaak slecht geïsoleerd en slecht verwarmd. Volgens sommigen is het dan ook geen trend maar een gewoonte die altijd al heeft bestaan, zo meldt het glossy Spanje magazine ESPANJE!

Een van de redacteuren van ESPANJE! werd in januari nog verwelkomd door het hele gezin van haar nieuwe buren (vader, moeder en twee jongvolwassen dochters) in badjas. Over de kleren heen dan weliswaar maar toch. Nu er steeds meer filmpjes verschijnen van internationale influencers die in zachtfluwelen nachtkleding en ochtendjassen de straat opgaan om koffie te drinken, de hond uit te laten of een paar boodschappen te doen, lijkt het een trend te worden. Ze doen geen moeite om zich aan te kleden, maar zorgen wel dat hun haar goed zit en make-up in orde is.

Netflix-Baguette-Netflix

Deze nieuwe trend heeft ook al een naam gekregen: NBN, dat is een afkorting van Netflix-Baguette-Netflix. De Spaanse media onderwerpen het fenomeen aan een serieuze analyse. Hoogleraar etiquette Miguel del Amo zei tegen het Spaanse persbureau EFE dat het een signaal is van luiheid, maar dat het ook aangeeft dat mensen uitgeput zijn en lak aan alles krijgen.

Waarom deze internationale trend?

In de afgelopen jaren is deze opmerkelijke trend ontstaan onder beroemdheden en millennials die hun pyjama’s als dagelijkse outfit dragen. Steeds vaker zien we beroemdheden op de rode loper of op straat verschijnen in hun pyjama’s, en ook op sociale media zien we veel mensen die trots hun pyjama-outfits delen. Maar waar komt deze trend eigenlijk vandaan?

Een van de belangrijkste redenen voor deze trend is het verlangen naar comfort en gemak. In onze steeds drukker wordende levens is het vaak moeilijk om tijd te vinden om te ontspannen en tot rust te komen. Het dragen van pyjama’s buitenshuis biedt dan ook een gevoel van comfort en ontspanning, waardoor mensen zich beter kunnen ontspannen en meer kunnen genieten van hun dag.

Daarnaast speelt de opkomst van loungewear een belangrijke rol in deze trend. Loungewear is kleding die ontworpen is om thuis te dragen en die comfortabel en gemakkelijk te dragen is. Deze kledingstijl is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en veel merken hebben zich gericht op het ontwerpen van kledingstukken die zowel comfortabel als stijlvol zijn.

Het dragen van pyjama’s als dagelijkse outfit is ook een manier om je te onderscheiden van de massa. Veel mensen willen zichzelf uitdrukken en hun eigen stijl creëren, en het dragen van pyjama’s kan een leuke en originele manier zijn om dit te doen. Door pyjama’s te dragen als dagelijkse outfit, kun je laten zien dat je een unieke stijl hebt en dat je niet bang bent om anders te zijn.

Ten slotte speelt de invloed van beroemdheden ook een belangrijke rol in deze trend. Veel beroemdheden hebben de trend gezet door in pyjama’s op de rode loper te verschijnen of foto’s van zichzelf in pyjama’s op sociale media te delen. Dit heeft geleid tot een toename van de populariteit van deze trend, vooral onder jongere generaties.

Hoewel het dragen van pyjama’s als dagelijkse outfit misschien niet voor iedereen is weggelegd, biedt deze trend wel een interessante kijk op hoe onze kledingkeuze kan worden beïnvloed door onze levensstijl en onze behoefte aan comfort en gemak. Of je nu fan bent van deze trend of niet, het is in ieder geval een interessante ontwikkeling in de wereld van mode en stijl.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?