skip to Main Content

Benidorm staat bovenaan de lijst wat betreft het genereren van werk in het toerisme

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – (Redactie) Benidorm staat, samen met Palma de Mallorca, San Bartolomé de Tirajana op Gran Canaria, Adeje op Tenerife en Marbella aan de Costa del Sol bovenaan de lijst wat betreft steden die het meeste werk genereren in het toerisme. Benidorm staat met 11.806 arbeidsplaatsen op de vierde plaats op een lijst die wordt aangevoerd door Palma de Mallorca op het eiland Mallorca.

Benidorm staat samen met de eerder genoemde steden bovenaan de barometer van Exceltur waarbij er gekeken wordt naar werkgelegenheid in het toerisme en het winstpercentage per hotelkamer. Op de eerste plaats op die lijst staat Palma de Mallorca met 23.469 arbeiders in de toeristensector gevolgd door San Bartolomé de Tirajana op Gran Canaria met 17.000 toeristische arbeiders. Op de derde plaats staat Benidorm met 11.806 arbeidsplaatsen en Adeje op Tenerife en Marbella aan de Costa del Sol met 10.260 en 9.769 arbeiders in de toeristische sector.

Bij Palma de Mallorca als stad moet men tevens denken aan alle andere vakantieplaatsen op het eiland Mallorca zoals S’Arenal, Calvía, Andratx en Alcudia. Tot San Bartolomé de Tirajana op Gran Canaria behoren ook de badplaatsen Maspalomas, Playa del Ingles en San Augustín terwijl Adeje op Tenerife ook de badplaatsen Playa de las Americas en Los Cristianos omvat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend