skip to Main Content

Minder autoverkopen in Spanje, meer in Nederland en België

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Het is crisis in autoland, niet alleen in Spanje maar ook in andere Europese landen. Terwijl er in Spanje, Italië en Portugal minder auto’s worden verkocht, zitten de verkopen in landen als Nederland en België nu net in de lift. Nederland staat inmiddels op de vijfde plaats in de lijst van best verkopende autolanden, een plaats boven Spanje. Bij een onderzoek van de autofabrikantenorganisatie Acea is gekeken naar de maanden januari en februari van dit jaar ten opzichte van dezelfde maanden in 2010.

Landen als Italië (-21%), Portugal (-11%), Groot Brittannië (-10%) en Polen (-4%) zijn in cijfers flink gedaald. Spanje is het Europese land waar de daling van verkochte auto’s in de eerste maanden van 2011 bijna grootst is, te weten 26%. Spanje wordt alleen overtroefd door Griekenland waar maar liefst 59% minder auto’s werden verkocht. Dit ten opzichte van Nederland waar de stijging het grootst is, te weten 24% en België met 10%. Nederland heeft daarmee de plaats vijf van best verkopende autolanden overgenomen van Spanje, het land wat al jaren in de top vijf thuishoort.

In de eerste twee manden van dit jaar werden er in Europa 2.087.121 auto’s verkocht, dat is 0,1% meer ten opzichte van het jaar 2010. Nadat de Europese autoverkopen in januari nog daalden met 1,5%, werd er in februari weer een stijging waargenomen van 1,4%. In Duitsland werden de meeste auto’s verkocht van heel Europa, 435.482 stuks terwijl Frankrijk de tweede plaats in beslag neemt met 389.921 auto’s. Italië staat ondanks de dalende verkoopcijfers toch nog op de derde plaats met 325.279 stuks gevolgd door Groot Brittannië met 192.235 en Nederland op de vijfde plaats met 124.175 auto’s gevolgd door Spanje met 119.754 voertuigen. Na Spanje staat België met 106.371 verkochte auto’s en Oostenrijk met 51.996 stuks.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend