skip to Main Content

Winkels verplicht borden in het Catalaans te voeren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) De regionale overheid van Catalonië heeft al 205 boetes uitgedeeld aan winkeliers en andere commerciële instellingen die hun uithangborden en andere uitingen niet in het Catalaans voerden.

De algemeen secretaris van de regionale Partido Popular vindt het een schande dat er geldboetes worden uitgedeeld en heeft de overheid verzocht hier onmiddellijk mee te stoppen.

‘Het is niet normaal dat we mensen er continue aan moeten herinneren dat er twee officiële talen zijn in Catalonië, namelijk Catalaans én Castiliaans’, aldus Jordi Cornet. Hij noemt de boetes een schande voor de democratie.

Alleen al in Barcelona werden 98 boetes uitgedeeld, waarmee een totaalbedrag van 82.000 euro werd opgehaald. Het merendeel hiervan is afkomstig uit de toeristische wijk El Barcelonés. Cornet vindt dat de boetes tegen de vrijheid van mensen hun zaak te voeren in de taal naar keuze ingaat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend