skip to Main Content
Koning van Spanje werd bedreigd door inmiddels opgepakte jihadisten

Koning van Spanje werd bedreigd door inmiddels opgepakte jihadisten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

koning5MADRID – Vorige week wist de Spaanse politie diverse jihadisten op te pakken in Spanje die mogelijk een aanslag wilden plegen op de Koning van Spanje, Felipe VI en zijn familie. In het huis van de hoofdverdachte werden diverse handgeschreven brieven gevonden waarin bedreigende taal stond gericht aan het Spaanse Koningshuis.

Zo was er volgens de krant La Razón te lezen “Felipe zal weten wat leed is als zijn twee dochters onder het puin liggen”. De jihadisten verwijzen naar de Kroonprinses Leonor van 9 jaar oud en haar zus Sofia van 7 jaar. Ondanks de nieuwsberichten in de kranten wilde hey ministerie van binnenlandse zaken niets kwijt over een mogelijke bedreiging.

Volgens de minister heeft de politie maatregelen getroffen en kon hij niet veel zeggen vanwege de veiligheid. Tevens wist hij te melden dat, mocht de Koning al bedreigd worden, hij niet de enige is aangezien de jihadisten eigenlijk iedereen bedreigen.

De laatste weken worden er regelmatig vermeende jihadisten opgepakt in Spanje zoals in Girona, Barcelona of in Madrid. Volgens de politie zouden de verdachten aanslagen voorbereiden in Spanje en wordt dat als een ernstige bedreiging gezien. Daarnaast verschijnen er regelmatig foto’s op internet van jihadisten of volgers daarvan die een Spaanse monument late zien met daarbij de diverse teksten met witte letters op een zwart papier – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken