skip to Main Content
Youtubers beklimmen ‘s-avonds de Sagrada Familia in Barcelona en publiceren video

Youtubers beklimmen ‘s-avonds de Sagrada Familia in Barcelona en publiceren video

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Zes buitenlandse jongeren die op YouTube een kanaal hebben waar ze video’s plaatsen hebben recent een video gepubliceerd waarop te zien is dat ze de Sagrada Familia in Barcelona beklimmen. Dat gebeurde op 9 maart waarbij de jongeren de beveiliging van het meest bezochte monument van de Catalaanse hoofdstad wisten te omzeilen om ‘s-avonds de torens te beklimmen.

De Catalaanse politie Mossos d’esquadra zijn een onderzoek begonnen naar de jongens die de torens van de Sagrada Familie wisten te beklimmen en dat op te nemen op video. Hierbij wisten de jongens de beveiliging te omzeilen, dit terwijl de Sagrada Familia in theorie zwaar beveiligd dient te zijn omdat de kerk van Gaudí meerdere malen genoemd wordt als doelwit van het jihadistische terrorisme.

Het gaat om zes buitenlandse jongens die op de 19 minuten durende video te zien zijn, een video die begint met de opnames van een drone in de woonkamer van een appartement. Daarna zijn de jongens op straat te zien voor de Sagrada Familia waarna ze over het hek klimmen en de steigers en torens beklimmen. Uiteindelijk gaan ze weer naar beneden, klimmen ze over het hek en is te zien dat ze door beveiliging achtervolgd worden.

De politie onderzoekt nu de identiteiten van de jongens, waar ze wonen en of het hier om een overtreding gaat of niet. Daarnaast gaat men onderzoeken hoe het mogelijk is dat het (in theorie) zwaarbeveiligde monument van Gaudí zo makkelijk te beklimmen is zonder dat de beveiliging iets doet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wat een idiote kun je bedenken als je je leven geen invulling kunt geven.
    Lekker opvallen in het leven en zoveel mogelijk vloggers zien te krijgen. Daar kom je er wel mee in het verdere leven.
    Bah, snel oppakken en vooral afstraffen. Zodat de volgenden zich nog wel een paar keer zullen bedenken. Onzinnig gedoe.
    En de beveiliging moest zich schamen.

  2. De YouTubers die dit soort fratsen uithalen, om maar volgers te trekken, moeten keihard afgestraft worden. Dat ontneemt ze dan wel de lust om dit te doen. Ook zou Google hun kanaal gewoon moeten verbannen bij een veroordeling. Het wordt namelijk steeds gekker om maar iets spectaculairs te kunnen filmen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken