skip to Main Content
Tiki Beach Bar in Benidorm weer open met andere naam
Alicante Plaza

Tiki Beach Bar in Benidorm weer open met andere naam

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De bekende en beruchte bar Tiki Beach moest afgelopen 18 februari gesloten worden vanwege te veel problemen met geluidsoverlast. Maar nog geen maand later is dezelfde bar aan de boulevard van Benidorm opnieuw geopend maar dan onder de naam Cocktail Beach.7

De in Benidorm beruchte en voor sommigen beroemde en geliefde Tiki Beach Bar aan de boulevard van Benidorm moest dicht. Het Gerechtshof had in september vorig jaar geoordeeld en had de sluiting van de problematische bar opgedragen. Daarmee kwam een einde van een jarenlange juridische strijd tussen de eigenaren en de bewonersvereniging van het appartementencomplex waaronder de strandbar gelegen is.

De redenen van de sluiting van de Tiki Beach Bar waren de voortdurende problemen met de feesten, geluidsoverlast, alcohol, dronken mensen en overlast op straat. Het waren de inwoners van het appartementencomplex Santa Margarita die de juridische strijd gewonnen hebben.

Maar ondanks dat de Tiki Beach Bar op 18 februari haar deuren sloot en het erop leek dat de inwoners van de appartementen gewonnen hadden, vroegen dezelfde eigenaren onder een andere naam opnieuw een vergunning aan bij de gemeente die dan ook gegeven werd. Nu heet Tiki Beach Bar inmiddels Cocktail Bar en werd deze opnieuw geopend.

Afgelopen vrijdag was het zover en werd de heropening op oude wijze gevierd, dat wil zeggen propvol Britten, Schotten, Ieren en andere buitenlandse toeristen, harde muziek, dronken mensen binnen in de bar, op het terras en op straat waarbij het leek alsof Tiki Beach nooit weg is geweest.

Het merendeel van de klanten van de problematische Tiki Beach of nu Cocktail Bar zijn buitenlanders met de nadruk op de Engelse, Schotse en Ierse toeristen die wel feesten kunnen. Hoe leuk dat feesten dan ook mag zijn, er zijn natuurlijk regels waaraan men zich moet houden waaronder geluidsoverlast en problemen voor omwoners te voorkomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ik kom al van 1998 in Benidorm en heb nog nooit enig beklag gehoord vanwege andere toeristen. De bewoners of huurders zouden wel anders piepen moesten ze zelf een centje kunnen meepikken van de geldberg die daar verdient wordt! Laat de mensen werken die willen werken.

  2. Ik vrees dat dit soort baren (niet dat ik de overlast de ze scheppen goedkeur) een brood nodige onderdeel is om plaatsen zoals Benidorm economisch alsnog in stand te houden. De oplossing zal er dus ook in bestaan om alternative initiatieven uit te bouwen die het overlast probleem oplossen zonder de plaatselijke economie te schadden (een het probleem is niet beperkt tot Benidorm).

    1. Er wordt gefluisterd dat een van de eigenaren van de tiki bar de dochter van de burgemeester is of mss haar vriend, in elk geval de bewoners zullen weer naar de rechter moeten stappen

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken