Tiki Beach Bar in Benidorm weer open met andere naam

Tiki Beach Bar in Benidorm weer open met andere naam
Beeld: Alicante Plaza

Tiki Beach Bar in Benidorm weer open met andere naam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – De bekende en beruchte bar Tiki Beach moest afgelopen 18 februari gesloten worden vanwege te veel problemen met geluidsoverlast. Maar nog geen maand later is dezelfde bar aan de boulevard van Benidorm opnieuw geopend maar dan onder de naam Cocktail Beach.7

De in Benidorm beruchte en voor sommigen beroemde en geliefde Tiki Beach Bar aan de boulevard van Benidorm moest dicht. Het Gerechtshof had in september vorig jaar geoordeeld en had de sluiting van de problematische bar opgedragen. Daarmee kwam een einde van een jarenlange juridische strijd tussen de eigenaren en de bewonersvereniging van het appartementencomplex waaronder de strandbar gelegen is.

De redenen van de sluiting van de Tiki Beach Bar waren de voortdurende problemen met de feesten, geluidsoverlast, alcohol, dronken mensen en overlast op straat. Het waren de inwoners van het appartementencomplex Santa Margarita die de juridische strijd gewonnen hebben.

Maar ondanks dat de Tiki Beach Bar op 18 februari haar deuren sloot en het erop leek dat de inwoners van de appartementen gewonnen hadden, vroegen dezelfde eigenaren onder een andere naam opnieuw een vergunning aan bij de gemeente die dan ook gegeven werd. Nu heet Tiki Beach Bar inmiddels Cocktail Bar en werd deze opnieuw geopend.

Afgelopen vrijdag was het zover en werd de heropening op oude wijze gevierd, dat wil zeggen propvol Britten, Schotten, Ieren en andere buitenlandse toeristen, harde muziek, dronken mensen binnen in de bar, op het terras en op straat waarbij het leek alsof Tiki Beach nooit weg is geweest.

Het merendeel van de klanten van de problematische Tiki Beach of nu Cocktail Bar zijn buitenlanders met de nadruk op de Engelse, Schotse en Ierse toeristen die wel feesten kunnen. Hoe leuk dat feesten dan ook mag zijn, er zijn natuurlijk regels waaraan men zich moet houden waaronder geluidsoverlast en problemen voor omwoners te voorkomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.