MENING: Hoe beleef jij in Spanje de noodtoestand en thuisquarantaine?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: Hoe beleef jij in Spanje de noodtoestand en thuisquarantaine?
Beeld: 123rf

MADRID – De noodtoestand in Spanje is een feit en een van de belangrijkste maatregelen is dat men in Spanje gedurende tenminste 15 dagen de woning alleen mag verlaten om boodschappen te doen, te gaan werken, naar de apotheek te gaan, met de hond te wandelen of als dit strikt noodzakelijk is. Dit is een situatie die nog nooit eerder is voorgekomen in Spanje en uiteraard een grote impact heeft op het dagelijkse leven van 47 miljoen inwoners en bezoekers van het land. Maar hoe beleef jij in Spanje deze coronavirus-crisis en noodtoestand?

Zoals bekend dient iedereen in Spanje, of je daar nu woont, of je de Spaanse of buitenlandse nationaliteit hebt, of je op vakantie bent of dat je gewoon toevallig op dit moment middenin de noodtoestand op het vasteland van Spanje, op de Balearen of de Canarische Eilanden bent, zich houden aan de drastische maatregelen van de Spaanse overheid.

Het is zeker een moeilijke tijd voor veel mensen, met name als je op vakantie bent in Spanje en niet goed weet waar je aan toe bent de komende dagen, maar ook voor de Nederlanders en Belgen die in Spanje wonen en natuurlijk voor de Spanjaarden zelf. 

Thuisblijven of in je accommodatie (hotel, appartement, vakantiewoning, camper, caravan) waar je dan ook bent in Spanje is fundamenteel om te voorkomen dat het coronavirus zich verder kan verspreiden en voor nog meer besmettingen kan zorgen of nog erger kwetsbare personen eraan overlijden.

Maar, hoe ga JIJ met deze situatie om in Spanje? Wat is jouw nieuwe routine de komende twee of meer weken? Ga je gewoon werken, moest je de eigen winkel, bar of restaurant dicht doen, is jouw B&B, camping of hotel nog open etc. Laat ons en de lezers weten hoe JIJ omgaat met deze vreemde maar noodzakelijke situatie.

Gelieve alleen serieuze reacties te plaatsen waar andere lezers wellicht nog iets aan hebben en misschien van kunnen leren of op ideeën kunnen komen. Reacties kunnen door de redactie zonder opgaaf van reden verwijderd worden.

Namens de redactie wensen wij alle in Spanje verblijvende Nederlanders en Belgen veel sterkte de komende 15 dagen of meer. Zoals altijd zullen wij elke dag de actuele informatie plaatsen op SpanjeVandaag zodat iedereen in Spanje en daarbuiten op de hoogte is van deze situatie.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.