menu: rubrieken, zoeken & meer

Duitsers mogen naar de Balearen en de Valencia regio vliegen terwijl Spanjaarden geen kant op kunnen

Duitsers mogen naar de Balearen en de Valencia regio vliegen terwijl Spanjaarden geen kant op kunnen
Beeld: Europa Press

Duitsers mogen naar de Balearen en de Valencia regio vliegen terwijl Spanjaarden geen kant op kunnen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Het is een vreemde situatie waar veel inwoners van Spanje niet blij mee zijn. Op dit moment voor en tijdens de Semana Santa mogen de inwoners van Spanje niet buiten de eigen regio reizen maar nadat men in Duitsland o.a. de Balearen van de lijst heeft gehaald waar een PCR-test en quarantaine na terugkomst verplicht zijn, loopt het storm bij de Duitse luchtvaartmaatschappijen en zijn de eerste Duitsers al op de Balearen aangekomen.

Afgelopen zondag heeft Duitsland de Spaanse regio’s Balearen, Valencia regio, Murcia regio, Extremadura, La Rioja en Castilla-La Mancha van de lijst gehaald van hoog risicogebieden. 

Dat betekent dat Duitsers die naar deze gebieden zijn gereisd bij terugkomst in eigen land niet verplicht in quarantaine hoeven en ook geen PCR-test of andere corona-test hoeven te laten zien.

Om Spanje en deze gebieden binnen te komen moeten de Duitsers (en iedereen) echter nog wel voldoen aan de eisen, dat wil zeggen een negatief testresultaat van een PCR-test van maximaal 72 uur voor aankomst in Spanje en een ingevuld SpTH-formulier en de daarbij horende QR-code. Verder moet men zich net zoals de inwoners van Spanje en deze regio’s houden aan de regionale en lokale corona-maatregelen.

Het vervelende voor de inwoners van Spanje is dat zij nergens door eigen land mogen reizen vanwege de regionale lockdowns op dit moment en helemaal in de Semana Santa week van 26 maart tot 9 april. 

Binnen eigen land mag dus niet gereisd worden maar omdat de internationale grenzen niet gesloten zijn kunnen Duitsers zonder problemen naar de eerder genoemde regio’s reizen nu deze niet meer op de lijst van hoog risicogebieden staan.

Na de aankondiging op zondag in is het aantal vluchten tussen Duitsland en o.a. de Balearen en de Valencia regio flink op gang gekomen en zitten sommige vluchten al compleet volgeboekt.

De Duitse autoriteiten vragen echter aan de Duitsers om thuis te blijven en niet te reizen maar de drang om naar de zon te vliegen is schijnbaar te groot. Ook op de Balearen eilanden waarschuwen de autoriteiten dat iedereen, ongeacht de nationaliteit, zich moet houden aan de corona-regels en maatregelen.

Want iedereen is bang, bang dat als het aantal besmettingen weer zal stijgen na de Semana Santa periode de zomermaanden moeilijk gaan worden. Men vreest voor corona-maatregelen en lockdowns tijdens de zomermaanden wat uiteraard funst zal zijn voor het toerisme in Spanje. 

Om dat te voorkomen is het noodzakelijk dat de inwoners en bezoekers van Spanje zich houden aan de regels.