Search
menu
Search

Camp Nou van FC Barcelona wordt vanaf juli Spotify Camp Nou

Camp Nou van FC Barcelona wordt vanaf juli Spotify Camp Nou
Beeld: @SpotifyNews / twitter

Camp Nou van FC Barcelona wordt vanaf juli Spotify Camp Nou

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – FC Barcelona heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden, en ook nog eens een bedrijf dat iedereen inmiddels wel kent. Het gaat om het Zweedse Spotify dat maar liefst 280 miljoen euro op tafel legt om hun naam overal wat FC Barcelona is te laten schitteren. Voor het eerst in de geschiedenis van de Catalaanse topclub zal het stadion vanaf juli 2022 tot 2026 ook een merknaam dragen.

Spotify gaat 93 miljoen euro (of 60 miljoen euro, dat is niet helemaal bekend) per jaar betalen met een totaalbedrag van 280 miljoen euro in drie jaar tijd om de hoofdsponsor van FC Barcelona te worden. De naam Spotify zal vanaf het voetbalseizoen 2022/2023 niet alleen op de voorkant van de tenues van het eerste mannenelftal maar ook op die van het eerste succesvolle vrouwenelftal te vinden zijn.

Dit seizoen eindigt het lucratieve sponsorcontract met het Japanse Rakuten en dus moest gezocht worden naar een nieuwe hoofdsponsor, iets wat niet makkelijk is nadat sterspeler Messi naar Parijs is gegaan en de Catalaanse club grote financiële en sportieve problemen heeft. Toch is het de nieuwe voorzitter, Joan Laporta, gelukt om een nieuwe hoofdsponsor te vinden, en niet zomaar een.

De naam Spotify zal ook die van Beko op de achterkant van het tenue vervangen en de afspraak gaat verder dan wat Rakuten, Qatar Foundation en Unicef ooit gelukt is. Spotify heeft namelijk ook de ‘titel rights’ gekocht van het Camp Nou voetbalstadion dat vanaf nu ‘Camp Nou Spotify’ gaat heten. Het is voor het eerst in de lange geschiedenis van FC Barcelona dat hun mythische stadion een merknaam gaat dragen, iets wat tegenwoordig echter steeds vaker voorkomt bij veel voetbalstadions.

Spotify geeft toe dat de eerste keuze van het Zweedse bedrijf niet FC Barcelona was maar Arsenal omdat de eigenaar van Spotify een trouwe supporter is van de Britse voetbalclub. Omdat die onderhandelingen niet goed verliepen is Spotify naar FC Barcelona gestapt en werd daar een werelddeal gesloten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?