skip to Main Content
Echtpaar overleden nadat hun auto onder een lawine van stenen terecht kwam in Lleida
Mossos d'Esquadra

Echtpaar overleden nadat hun auto onder een lawine van stenen terecht kwam in Lleida

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Mossos d’Esquadra

LLEIDA – De Catalaanse politie en brandweer is sinds maandagavond 21 uur bezig met het zoeken naar de lichamen van de twee inzittenden die op de LV-9124 in de gemeente Castell de Mur in de Catalaanse provincie Lleida onder een steenlawine terecht zijn gekomen. Rond 15.45 uur maandagmiddag kwam de melding binnen dat een auto met daarin vermoedelijk een echtpaar onder de schuivende stenen  en aarde terecht was gekomen. Het zoeken naar de lichamen is moeilijk omdat er een grote hoeveelheid aarde, stenen en puin naar beneden is gekomen.

Vanwege de landverschuiving is de LV-9124 weg in de gemeente Castell de Mur tussen km 2,5 en 6 gesloten voor al het verkeer. Op die plaats vond maandagmiddag een verschuiving plaats waarbij er een lawine van stenen en aarde naar beneden kwam zetten en op de weg terecht kwam waar precies op dat moment een auto voorbij reed. In die auto zat een echtpaar uit het dorp Sant Esteve de Sarga die waarschijnlijk de steenlawine niet heeft overleefd maar de politie is met man en macht bezig om de lichamen te vinden.

Hiervoor maken de Mossos d’Esquadra onder andere gebruik van honden die zoeken naar de man en vrouw maar het werk is moeilijk omdat er een grote hoeveelheid stenen en aarde naar beneden zijn gekomen. Het gaat waarschijnlijk om de ouders van de burgemeester van het dorp Sant Esteve de Sarga maar dat is nog niet bevestigd. Ook de brandweer is met tientallen reddingswerkers aanwezig en men zet groot materieel in om de stenen en aarde weg te halen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken