skip to Main Content
Klanten van Movistar+ Fusion internet krijgen gratis dubbele snelheid in Spanje
Geralt / Pixabay

Klanten van Movistar+ Fusion internet krijgen gratis dubbele snelheid in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Geralt / Pixabay

MADRID – Telefonica gaat de internetsnelheden voor alle Movistar+ Fusion klanten in Spanje verdubbelen waarna de glasvezel klanten van 300 Mbit/s up- en download naar 600 Mbit/s up- en downloadsnelheden gaan. Klanten die snelheden van 50 Mbit/s hebben zullen in mei 100 Mbit/s krijgen. Deze verhogingen van snelheden zijn gratis voor alle klanten maar hebben ook alles te maken met de prijsverhoging die Movistar+ invoerde in februari van dit jaar.

De upgrade van de internetsnelheden gaat halverwege mei automatisch en daar hoeft de gebruiker of klant niets voor te doen. De verhoging voor de klanten van de 50 Mbit/s pakketten worden in een keer naar 100 Mbit/s verhoogd maar de 300 Mbit/s klanten zullen stapsgewijs hun snelheden naar 600 Mbit/s verhoogd zien. Het doel van Movistar+ is om uiteindelijk snelheden van 1 Gbit/s aan te gaan bieden via dezelfde glasvezel lijnen.

Net zoals concurrenten Orange en Vodafone wil Movistar+ de 50 Mbit/s snelheden af gaan schaffen waarna alle klanten minimaal 100 Mbit/s moeten hebben. In de nieuwe pakketten van Movistar+ worden deze lagere snelheden al niet meer aangeboden.

De verhoging van de internetsnelheden heeft alles te maken met de felle concurrentie op de telefonie- en internetmarkt in Spanje maar ook met de prijsverhogingen die Movistar+ op 1 februari heeft ingevoerd. Sinds die datum betalen alle klanten, ongeacht welk pakket met mobiel bellen en internet, vaste telefoon, adsl/glasvezel en televisie men heeft, tussen de 2 en 5 euro meer per maand.

NOTA: in het Spaans wordt in het geval van Mbit/s gesproken over mbps, megabits por segundo.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Nou die 300 hebben we nooit gehad hoor. Hooguit 50, áls we al verbinding hadden. Omdat de router niet werkte. Upload sneller dan download. Talloze malen gebeld met Movistar, maar nee volgens hen konden ze op afstand zien dat alles goed werkte. Dus overgestapt naar de concurrent. Sindsdien altijd stabiel en snel internet. Van Van harte met die 600. En nu maar hopen dat het werkt.

 2. Ben er blij mee, vooral een snelle upload is prettig. En de verbinding is erg stabiel. Ach of ik nu zoveel beter af ben met 600Mbs ipv 300Mbps, waar ik erg blij mee ben is dat ik geen langzame verbinding heb zoals op het platteland waar soms een paar Mbs de max snelheid is.

  1. Ja dat zouden ze eens moeten aanpakken op het platteland dat je gebruik kan maken van hun diensten Nu moet je blij zijn als er al een internet verbinding mogelijk is.

 3. Geweldig! Kan ik nog sneller deze online krant lezen! Of mijn facebook! Of mijn favoriete serie online bekijken. Een ‘Game of Throne’ aflevering van een uur duurt nu nog maar ehh, een uur… toch?
  300Mb, 600Mb, 1Gb.. Want een verkoop praat allemaal. Wat moet je met zo’n snelheid.
  Al zou je met 4 gezinsleden allemaal een HDTV verbinding bekijken, in 3D, en ook tegelijk op je facebook een filmpje bekijken onderwijl uit verveling je favoriete muziek streamen, dan nog kom je niet boven de 100Mb uit. Of misschien net…..
  Het is net als met auto’s. Als kleine jongetjes drukte je je neus tegen de zijruit van een sportauto om te kijken tot hoeveel de meter wel niet kon gaan. Wel 200 km! Later lopen we te kwijlen bij een sportwagen die wel 300 Km per uur kan, of sneller…. En dan stappen we met zijn allen weer in onze Hyundai die ons ook brengt, en net zo snel, waar we wezen moeten…..
  Maar ja, sommige mafkezen leggen een paar ton neer voor een auto die op papier 3 keer snel gaat als de Hyundai. En sommige zullen wel weer betalen voor een 600Mb verbinding…. wat een sukkels eigenlijk…..

 4. Als ze dan ook eens stoppen met hun SPAM e-mails te sturen, die je kunt afmelden zoals onderaan staat vermeld, maar wat nooit mogelijk is door een technische fout!! en ze blijven maar sturen….zo al een paar jaar…..

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken