skip to Main Content
Spaanse legioen zingt ‘de bruidegom van de dood’ in Málaga
Twitter

Spaanse legioen zingt ‘de bruidegom van de dood’ in Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Semana Santa in Málaga is wellicht een van de bekendste en meest bezochte van heel Spanje en op Witte Donderdag ofwel Jueves Santo lopen de straten van Málaga vol met publiek die de leden van het Legión Española ofwel het Spaanse vreemdelingenlegioen die het beeld “Cristo de la Buena Muerte” dragen en het lied “El novio de la Muerte” zingen willen zien.

Elk jaar op Witte Donderdag ofwel Jueves Santo legt ‘s morgens een schip van het Spaanse La Legión Española aan in de haven van Málaga waarna de tientallen soldaten van het Vreemdelingenlegioen onder het toeziend oog van de collega’s in de avonduren het beeld van de patroonheilige “Cristo de la Buena Muerte y Ánimas” vanuit de kerk Iglesia Santo Domingo over het plein plaza de Fray Alonso de Santo Tomás in een ganzenpas door de straten van Málaga marcheren.

De soldaten zingen op het moment dat de fanfare band van het Legioen de muziek inzet tegelijkertijd het lijflied van het Spaanse Legioen “El novio de la Muerte” wat voor veel bijstanders het hoogtepunt is en waar veel mensen kippenvel van krijgen en een traantje moeten wegpinken.

Bekijk hieronder de video van deze Semana Santa processie van vorig jaar. Dit moment tijdens de Semana Santa in Málaga wordt live uitgezonden op de Spaanse televisie (RTVE).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Viva el tercio viva la legion 2 jaar gezeten fuerteventura tercio don Juan de Austria 3e de la legion viva el cristo de la buena muerte succes ???

  1. Wat weet je daar van het zit diep in het hart en het bestaat geen mooi muziek althans militaire muziek als de spaanse vreemdelingenlegioen viva la legion

 2. voor het geloof van een ongelovige, is dit eng, maar voor de gelovigen een eer voor de schepper.Pasen is het feest van de opstanding. niet van Ei.

 3. Blijkt maar weer hoe “eng” geloof is….
  Gelukkig doet heel de wereld op het ogenblik vreselijk zijn best om dat te bewijzen!!!
  Neem nog een ei!!
  Fijne paasdagen!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken