Verwarring na uitspraak Belgische minister over het buitenlands toerisme in Spanje

123rf
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Vlaamse minister-president Jan Jambon heeft voor aardig wat verwarring en onrust gezorgd door te bevestigen dat de Spaanse regering besloten heeft deze zomer de grenzen dicht te houden voor het buitenlandse toerisme. Jambon zei na afloop dat hij ‘begrepen had’ dat Spanje in juli en augustus geen internationale toeristen zou toelaten. Hij heeft waarschijnlijk het niet bevestigde artikel van de Spaanse krant ABC gelezen waar niet bevestigde informatie in staat zoals wij ook al melden in dit artikel.

De Spaanse ambassade in Brussel heeft aan deze krant bevestigd dat de Spaanse regering officieel nog helemaal geen beslissing heeft genomen over het internationaal toerisme. 

Toch meende Jambon dat de Spaanse regering die beslissing al had genomen zonder dat hij een officiële bevestiging daarvan heeft. De woordvoerder van de federatie van touroperators in België (ABTO) zegt dat Jambon ‘fake news’ heeft verspreid.

Volgens de ABTO heeft de minister-president iets verkeerds gezegd in een tv-interview maar in feite gaat het om nepnieuws dat door de Spaanse oppositiepartij(en) is verspreid. 

In ons artikel dat we geplaatst hebben op 9 april en dat gebaseerd is op een artikel in de Spaanse krant ABC, beschreven we al dat dit de enige krant is die hierover schrijft terwijl er nog geen officiële beslissing is genomen. 

LEESTIP: Gaat Spanje het buitenlands toerisme weren deze zomer?

De Spaanse ambassade in Brussel zegt echter dat de Spaanse minister van Toerisme heeft gezegd dat er ‘verschillende scenario’s bestudeerd worden’, maar dat ‘op dit moment geen beslissing is genomen om de grenzen te sluiten’. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.