Patrouillewagen politie wordt door de zee opgeslokt in Cádiz

Patrouillewagen politie wordt door de zee opgeslokt in Cádiz
Beeld: @ian_ainsworth / twitter

Patrouillewagen politie wordt door de zee opgeslokt in Cádiz

CÁDIZ – Strandgangers op het playa van Sanlúcar de Barrameda in de provincie Cadiz wisten zaterdag niet wat ze zagen. Een patrouillewagen van de Policía Nacional werd bijna helemaal door de zee opgeslokt. Maar hoe kan het dat deze bijna drijvende politieauto zo ver zeeinwaarts kwam?

Sanlúcar de Barrameda ligt aan de Atlantische Oceaan en in tegenstelling tot de Middellandse Zee is daar wel sprake van een sterke eb en vloed. Twee agenten van de Nationale Politie (Policia Nacional) werden erbij gehaald voor een noodoproep. Er waren namelijk enkele verdachten pakketten op het strand gevonden, iets wat meestal inhoudt dat het om drugs gaat.

Eenmaal ter plaatse op het strand van Sanlúcar de Barrameda kwam de 4×4 Toyota Land Cruiser van de Policía Nacional vast te zitten in het zand en konden de agenten niet meer wegkomen. De patrouillewagen kon ook niet op tijd weggesleept worden waardoor het stijgende water van de Atlantische Oceaan ervoor zorgde dat de auto tot bijna aan het dak in zee terecht kwam.  

Er raakte niemand gewond en er zal waarschijnlijk alleen materiële schade zijn voor de Nationale Politie. Maar uiteraard werd deze vreemde situatie flink op internet gedeeld zoals hieronder te zien is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.