Search
menu
Search

Patrouillewagen politie wordt door de zee opgeslokt in Cádiz

Patrouillewagen politie wordt door de zee opgeslokt in Cádiz
Beeld: @ian_ainsworth / twitter

Patrouillewagen politie wordt door de zee opgeslokt in Cádiz

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÁDIZ – Strandgangers op het playa van Sanlúcar de Barrameda in de provincie Cadiz wisten zaterdag niet wat ze zagen. Een patrouillewagen van de Policía Nacional werd bijna helemaal door de zee opgeslokt. Maar hoe kan het dat deze bijna drijvende politieauto zo ver zeeinwaarts kwam?

Sanlúcar de Barrameda ligt aan de Atlantische Oceaan en in tegenstelling tot de Middellandse Zee is daar wel sprake van een sterke eb en vloed. Twee agenten van de Nationale Politie (Policia Nacional) werden erbij gehaald voor een noodoproep. Er waren namelijk enkele verdachten pakketten op het strand gevonden, iets wat meestal inhoudt dat het om drugs gaat.

Eenmaal ter plaatse op het strand van Sanlúcar de Barrameda kwam de 4×4 Toyota Land Cruiser van de Policía Nacional vast te zitten in het zand en konden de agenten niet meer wegkomen. De patrouillewagen kon ook niet op tijd weggesleept worden waardoor het stijgende water van de Atlantische Oceaan ervoor zorgde dat de auto tot bijna aan het dak in zee terecht kwam.  

Er raakte niemand gewond en er zal waarschijnlijk alleen materiële schade zijn voor de Nationale Politie. Maar uiteraard werd deze vreemde situatie flink op internet gedeeld zoals hieronder te zien is.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?