Spaanse sport- en vrijetijdswinkel Sprinter opent in Amsterdam tweede buitenlandse vestiging

Spaanse sport- en vrijetijdswinkel Sprinter opent in Amsterdam tweede buitenlandse vestiging
Beeld: Sprinter.es

Spaanse sport- en vrijetijdswinkel Sprinter opent in Amsterdam tweede buitenlandse vestiging

VALENCIA – De Spaanse sport en vrijetijdswinkel Sprinter werd in Elche aan de Costa Blanca opgericht en opende in 1995 de eerste vestiging in Valencia. Nu heeft de keten meer dan 100 winkels in Spanje waar 2.600 mensen werken. Maar Sprinter wil verder kijken dan de Spaanse grenzen en heeft in november 2021 de eerste winkel in Nederland geopend, in het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Daar is nu een tweede winkel in Amsterdam bijgekomen.

De winkel in Amsterdam is na de vestiging in Rotterdam de tweede buitenlandse vestiging van het Spaanse Sprinter, een winkelketen die wat betreft assortiment vergeleken kan worden met de Franse keten Decathlon maar dan meer met A-merken zoals Adidas, Nike, Puma, Fila, Asics en Puma en exclusieve eigen merken.

De internationalisering van de Spaanse keten is mogelijk omdat afgelopen zomer het Britse JD Sports met Sprinter een overeenkomst ter waarde van 16 miljoen euro tekende dat de Spaanse keten in Nederland de winkels van Perry Sport en Aktiesport zou overnemen. 

En dus heeft Sprinter in november 2021 de eerste vestiging in Nederland geopend, gelegen in winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam. Daar is nu in april 2022 een tweede winkel bijgekomen in Amsterdam in de nabijheid van het Osdorpplein in het Nieuw West winkelcentrum.

Sprinter heeft in Spanje in het corona-jaar 2020 een omzet behaald van 397,5 miljoen euro met een winst van 25 miljoen euro. Tijdens de thuisblijfplicht in de eerste noodtoestand lukte het Sprinter niet om de consumenten over te halen online de inkopen te doen maar nadat de winkels weer open mochten wist Sprinter toch weer goede verkoopcijfers te halen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.