skip to Main Content

15 jaar IKEA in Spanje met meer dan 235 miljoen bezoekers/kopers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) IKEA is jarig in Spanje en viert dit jaar haar 15e verjaardag nadat de Zweedse meubelgigant in mei 1996 de eerste winkel opende in Badalona, net onder Barcelona welke enkele maanden later gevolgd werd door de opening van het filiaal in Alcorcón, nabij Madrid. Sinds de opening heeft IKEA het zeker niet verkeerd gedaan met meer dan 235 miljoen bezoekers/kopers in de inmiddels 13 filialen verspreidt door heel het vasteland en de eilanden van Spanje.

Ikea viert haar 15e verjaardag in de winkels tussen 16 en 21 mei waarbij de winkels zijn versierd en de klanten 10% van hun gekochte waar terugkrijgen in de vorm van een cadeaubon. Deze actie zal plaatsvinden in alle winkels die te vinden zijn in Badalona en l’Hospitalet de Llobregat bij Barcelona, San Sebastian de los Reyes, Ensancha de Vallecas en Alcorcón bij Madrid, Zaragoza, Murcia, Málaga, Jerez de la Frontera, Sevilla, Barakaldo, Asturias en A Coruña. Buiten de cadeaubonnen ter waarde van 10% van de aanschaf in de winkels, kunnen de klanten ook meedoen aan een veiling tussen 6 en 12 juni via Ebay waarbij de bekende LACK tafels voorzien worden van handtekeningen en persoonlijke berichten van onder andere voetballer Sergio Ramos, zangeres Amaya Montero of actrice María Valverde. Al de opbrengsten zullen naar UNICEF gaan, een organisatie waarmee IKEA al jaren nauw samenwerkt.

Ikea heeft inmiddels 13 winkels en twee distributiecentra in Spanje waar men in 15 jaar tijd van 518 naar 7.800 werknemers is gegaan. Deze arbeiders komen uit 50 verschillende landen waarbij opvalt dat 60% vrouwen zijn met een leeftijd rond de 33 jaar gemiddeld.

Toekomst

In de toekomst en voor het jaar 2015 is IKEA van plan om nog tenminste 20.000 banen te creëren en ruim 2 miljard euro te investeren in onder andere 12 nieuwe winkels in zowel Spanje alsook Portugal, oftewel het Iberische schiereiland. Ikea heeft al vaker aangegeven nog vestigingen te willen openen in Sabadell, Alicante, Paterna, Valencia, Valladolid, Girona en Tarragona. In 2010 hebben de vestigingen in Spanje en Portugal de Zweedse meubelgigant 1,411 miljard euro aan winst opgeleverd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend