skip to Main Content

IKEA wil Alicante vestiging binnen twee jaar openen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) De Zweedse meubelgigant IKEA viert op dit moment haar 15e verjaardag in Spanje en tijdens een persconferentie werd door de algemene directeur van IKEA Ibérica aangekondigd dat men binnen twee jaar tijd de nieuwe winkel in Alicante open wil hebben.

Er wordt al jaren gediscussieerd over een IKEA winkel in de Alicante regio die uiteindelijk zal moeten komen op het vernieuwde en vergrote Rabasa gebied van de stad. Om dit te realiseren zal de gemeente en de Generalitat Valenciana de bestemmingsplannen moeten aanpassen. Dit is met name nodig om het verkeer naar en van de IKEA vestiging en de omringende winkels te verbeteren. Indien de plannen goedgekeurd zijn zal de bouw meteen beginnen, aldus IKEA baas Peter Betzel.

IKEA wil met tenminste 12 nieuwe winkels gaan uitbreiden in Spanje waaronder de Alicante vestiging maar ook de winkel in Valladolid die december dit jaar open moet gaan, de Sabadell vestiging die voor juli 2012 gepland staat en binnen twee jaar winkels in Sevilla, Granada en Paterna. Daarnaast wil men ook nog winkels openen in Tarragona (voor 2015) en Girona aan respectievelijk de Costa Dorada en de Costa Brava.

Málaga

Ook waren er plannen om in de provincie Málaga, bijvoorbeeld bij Fuengirola of Marbella in de buurt, een nieuwe winkel te bouwen maar deze plannen zijn voorlopig geannuleerd, mede vanwege de economische crisis in Spanje. De huidige winkel in Málaga heeft sinds haar opening in 2007 meer dan 11 miljoen bezoekers mogen ontvangen, niet alleen uit de regio Málaga maar ook uit Jaén en Granada. 25% van deze bezoekers waren buitenlanders, met name Britten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend