skip to Main Content

Politie ontruimt Madrileense Puerta del Sol en stuurt protesterende kampeerders weg

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Nadat afgelopen zondag duizenden demonstranten door de straten van Madrid liepen om te protesteren tegen de politiek, politici en een democratie eisten, bleven er honderden jongeren slapen op de Puerta del Sol, het middelpunt van heel Spanje en het centrum van Madrid. Daar waar de demonstratie helaas eindigde in een vechtpartij tussen politie en slechts enkele onruststokers, verliep de kampeeractie voor de rest vlekkeloos en zonder incidenten.

Uiteindelijk is de politie toch overgegaan tot ontruiming van de Puerta del Sol en hebben honderden agenten om 5 uur dinsdagmorgen een cirkel gevormd rondom de kampeerders waarna ze langzaamaan naar een kant werden geduwd om zo het plein vrij te maken. De ontruiming verliep zonder verdere incidenten, mede omdat de activisten passief hun ideeën wilden overbrengen. Wel schreeuwden de protestanten diverse leuzen als “dit is een dictatuur”, “waar is de pers nu” en “meer onderwijs en minder politie”.

De zogenaamde beweging “Acampada Sol” had het idee om op de Puerta del Sol te blijven slapen totdat op 22 mei aanstaande de verkiezingen zouden beginnen. Dit om meer aandacht te vragen voor de slechte situatie waarin veel Spaanse jongeren zich begeven en meer en betere sociale omstandigheden en het recht op een woning en werk willen eisen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend