Bosbrand Teide op Tenerife onder controle

Pixabay
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – De bosbrand die meer dan 36 hectare natuur in as heeft gelegd in het natuurpark Teide op het Canarische eiland Tenerife is onder controle. De bos- en natuurbrand in een moeilijk begaanbaar gebied in het Parque Nacional del Teide ontstond woensdagmiddag rond 15 uur. De wind zorgde er voor dat de vlammenzee oncontroleerbaar de natuur verwoeste.

Uiteindelijk wist de brandweer in de nacht van woensdag op donderdag de brand onder controle te krijgen maar kon niet voorkomen worden dat er reeds 36 hectare natuur verwoest werd.

De brand woedde in een moeilijk begaanbaar gebied en ondanks dat er helikopters waren om te helpen met het bestrijden van de vlammenzee, moest men een speciale route aanleggen om met de brandweerwagens bij de brand te komen. Brandweerlieden moesten daarnaast vaak een uur lopen met materiaal voordat men met het bluswerk kon beginnen.

Uiteindelijk lukte het de brandweer om in de nacht van woensdag op donderdag rond 2.40 uur de brand onder controle te krijgen maar werd het sein brand meester nog niet gegeven. Meer dan 114 brandweerlieden, diverse brandweerwagens en twee helikopters waren bij het bestrijden van deze brand betrokken. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

“verwoestte” want het is verleden tijd

Zonde van dit prachtige natuur gebied.
Zijn er in oktober nog geweest. Hebben daar genoten van deze prachtige.
Vergezichten.
Echt geweldig.
Hopelijk zal en kan de natuur zich snel herstellen in zijn oude glorie.

O wat eeuwig zonde, wij mijn man en ik hebben daar uren doorgebracht in die prachtige natuur rondom de Teide. Hoop dat alles weer gaat groeien. Groetjes Antonia.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.