skip to Main Content
Bosbrand Teide op Tenerife onder controle
Diario de Avisos

Bosbrand Teide op Tenerife onder controle

SANTA CRUZ – De bosbrand die meer dan 36 hectare natuur in as heeft gelegd in het natuurpark Teide op het Canarische eiland Tenerife is onder controle. De bos- en natuurbrand in een moeilijk begaanbaar gebied in het Parque Nacional del Teide ontstond woensdagmiddag rond 15 uur. De wind zorgde er voor dat de vlammenzee oncontroleerbaar de natuur verwoeste.

Uiteindelijk wist de brandweer in de nacht van woensdag op donderdag de brand onder controle te krijgen maar kon niet voorkomen worden dat er reeds 36 hectare natuur verwoest werd.

De brand woedde in een moeilijk begaanbaar gebied en ondanks dat er helikopters waren om te helpen met het bestrijden van de vlammenzee, moest men een speciale route aanleggen om met de brandweerwagens bij de brand te komen. Brandweerlieden moesten daarnaast vaak een uur lopen met materiaal voordat men met het bluswerk kon beginnen.

Uiteindelijk lukte het de brandweer om in de nacht van woensdag op donderdag rond 2.40 uur de brand onder controle te krijgen maar werd het sein brand meester nog niet gegeven. Meer dan 114 brandweerlieden, diverse brandweerwagens en twee helikopters waren bij het bestrijden van deze brand betrokken. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Zonde van dit prachtige natuur gebied.
    Zijn er in oktober nog geweest. Hebben daar genoten van deze prachtige.
    Vergezichten.
    Echt geweldig.
    Hopelijk zal en kan de natuur zich snel herstellen in zijn oude glorie.

  2. O wat eeuwig zonde, wij mijn man en ik hebben daar uren doorgebracht in die prachtige natuur rondom de Teide. Hoop dat alles weer gaat groeien. Groetjes Antonia.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken