Bosbrand Teide op Tenerife onder controle

Pixabay
Beeld: Pixabay

SANTA CRUZ – De bosbrand die meer dan 36 hectare natuur in as heeft gelegd in het natuurpark Teide op het Canarische eiland Tenerife is onder controle. De bos- en natuurbrand in een moeilijk begaanbaar gebied in het Parque Nacional del Teide ontstond woensdagmiddag rond 15 uur. De wind zorgde er voor dat de vlammenzee oncontroleerbaar de natuur verwoeste.

Uiteindelijk wist de brandweer in de nacht van woensdag op donderdag de brand onder controle te krijgen maar kon niet voorkomen worden dat er reeds 36 hectare natuur verwoest werd.

De brand woedde in een moeilijk begaanbaar gebied en ondanks dat er helikopters waren om te helpen met het bestrijden van de vlammenzee, moest men een speciale route aanleggen om met de brandweerwagens bij de brand te komen. Brandweerlieden moesten daarnaast vaak een uur lopen met materiaal voordat men met het bluswerk kon beginnen.

Uiteindelijk lukte het de brandweer om in de nacht van woensdag op donderdag rond 2.40 uur de brand onder controle te krijgen maar werd het sein brand meester nog niet gegeven. Meer dan 114 brandweerlieden, diverse brandweerwagens en twee helikopters waren bij het bestrijden van deze brand betrokken. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Bob

“verwoestte” want het is verleden tijd

Jos

Zonde van dit prachtige natuur gebied.
Zijn er in oktober nog geweest. Hebben daar genoten van deze prachtige.
Vergezichten.
Echt geweldig.
Hopelijk zal en kan de natuur zich snel herstellen in zijn oude glorie.

Antonia

O wat eeuwig zonde, wij mijn man en ik hebben daar uren doorgebracht in die prachtige natuur rondom de Teide. Hoop dat alles weer gaat groeien. Groetjes Antonia.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.