Bosbrand Teide op Tenerife onder controle

Pixabay
Beeld: Pixabay

Bosbrand Teide op Tenerife onder controle

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De bosbrand die meer dan 36 hectare natuur in as heeft gelegd in het natuurpark Teide op het Canarische eiland Tenerife is onder controle. De bos- en natuurbrand in een moeilijk begaanbaar gebied in het Parque Nacional del Teide ontstond woensdagmiddag rond 15 uur. De wind zorgde er voor dat de vlammenzee oncontroleerbaar de natuur verwoeste.

Uiteindelijk wist de brandweer in de nacht van woensdag op donderdag de brand onder controle te krijgen maar kon niet voorkomen worden dat er reeds 36 hectare natuur verwoest werd.

De brand woedde in een moeilijk begaanbaar gebied en ondanks dat er helikopters waren om te helpen met het bestrijden van de vlammenzee, moest men een speciale route aanleggen om met de brandweerwagens bij de brand te komen. Brandweerlieden moesten daarnaast vaak een uur lopen met materiaal voordat men met het bluswerk kon beginnen.

Uiteindelijk lukte het de brandweer om in de nacht van woensdag op donderdag rond 2.40 uur de brand onder controle te krijgen maar werd het sein brand meester nog niet gegeven. Meer dan 114 brandweerlieden, diverse brandweerwagens en twee helikopters waren bij het bestrijden van deze brand betrokken. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.