menu: rubrieken, zoeken & meer

Gratis Europese wifi in 11 dorpen provincie Alicante

Gratis Europese wifi in 11 dorpen provincie Alicante
Beeld: 123rf

Gratis Europese wifi in 11 dorpen provincie Alicante

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Europese Commissie heeft deze week de definitieve lijst bekend gemaakt met daarop 3.400 gemeenten in de Europese Unie die via de tweede ronde van het WiFi4EU programma financiering ontvangen om gratis wifi te installeren in openbare plaatsen binnen de gemeente. In Spanje zijn er dit keer 510 gemeenten die een Europese subsidie ontvangen waarvan er 11 in de provincie Alicante te vinden zijn.

De gemeenten Alcoy, Altea, Beniarbeig, Finestrat, Gata de Gorgos, Los Montesinos, Mutxamel, Onil, Orihuela, San Vicente del Raspeig en Villena zullen binnenkort een voucher ter waarde van 15.000 euro van de Europese Commissie ontvangen om te investeren in een openbaar en gratis wifi netwerk.

Via het WiFi4EU programma dienen de gemeenten in Alicante te investeren in gratis wifi in parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken, ziekenhuizen, musea ent.

December 2018

Overigens gaat het in dit geval om de tweede ronde aangezien in december 2018 al een eerste ronde bekend werd gemaakt waarbij ook 224 Spaanse gemeenten op de lijst van 2.800 Europese gemeenten stonden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er zo’n 9.000 gemeenten binnen de EU financiële hulp of vouchers krijgen om wifi te installeren.

In 2018 waren er 5 gemeenten in de provincie Alicante, te weten Dénia, Elche. El Poblets, El Verger en Vila-joiosa, die een Wifi4EU voucher hebben ontvangen. Overigens kregen toen ook in de provincie Castellón: Montanejos, Portell de Morella, Geldo, Vila-real en Vinaròs en in de provincie Valencia: Alfara del Patriarca, Almussafes, Bellreguart, Canals, Castelló de Rugat, Foios en Requena een WiFi4EU voucher.

Gratis wifi voor iedereen in Europa

De Europese Commissie zet zich in voor gratis wifi in alle Europese gemeenten, voor zowel inwoners als bezoekers, op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken, ziekenhuizen, musea enz. Het plan heet WiFi4EU .

De EU trekt in de periode 2018-2020 een bedrag van 120 miljoen euro uit voor WiFi4EU. Dat geld is bestemd voor de installatie van moderne wifi-apparatuur op drukbezochte openbare locaties.

Bekijk HIER de lijst van Spaanse gemeenten tijdens de tweede ronde en HIER de lijst tijdens de eerste ronde.