Canarische Eilanden zijn klaar voor de Nederlandse, Belgische, Duitse en Deense toeristen

Canarische Eilanden zijn klaar voor de Nederlandse, Belgische, Duitse en Deense toeristen
Beeld: Freepik (aangepast)

Canarische Eilanden zijn klaar voor de Nederlandse, Belgische, Duitse en Deense toeristen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Terwijl de toeristische sector en de regionale overheid op de Canarische Eilanden nog wacht op wat de Britse regering gaat doen wat betreft het reisadvies voor de grootste groep internationale toeristen op de Spaanse archipel, is men klaar om de meer dan half miljoen Nederlandse, Belgische, Duitse en Deense toeristen te ontvangen.

Om Spanje binnen te komen moeten internationale toeristen (ook als ze gevaccineerd zijn) nog steeds voldoen aan de eisen van een negatieve PCR- of TMA-testuitslag van maximaal 72 uur oud en een ingevuld gezondheidsverklaring via de SpTH-website.

Het goede nieuws voor de toeristen uit Nederland, België, Duitsland en Denemarken is echter dat sinds het afgelopen weekend(of al daarvoor) zij in eigen land niet meer in quarantaine hoeven te gaan als ze terugkeren vanuit de Canarische Eilanden en er ook geen terugreis testverplichting meer geldt (dus geen PCR-test en/of antigeensneltest).

Voor de rest van Spanje op de Balearen na bij bv. Nederland geldt deze quarantine eis en terugreis tesetvreplichting nog wel. Dat zorgt er dus voor dat de Canarische Eilanden een geliefde vakantiebestemming zijn geworden. 

Het zijn de autoriteiten van de landen Nederland, België, Duitsland en Denemeraken die de reisadviezen voor de Canarische Eilanden hebben de terugreis-eisen versoepeld en eisen geen quarantaine meer en/of hebben geen testverplichting meer.

Maar feit is dat de internationale toeristen altijd al konden reizen naar de canarische Eilanden maar dat werd door andere landen afgewezen via de negatieve reisadviezen en terugreis-eisen die dus nu zijn vervallen in sommige landen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.