skip to Main Content
Condo Hotel: koop een eigen hotelkamer, gebruik deze en verdien er geld mee in Spanje

Condo Hotel: koop een eigen hotelkamer, gebruik deze en verdien er geld mee in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

condohotel1MADRID – Het Amerikaanse concept Condo Hotel is nu ook geland in Spanje. Bij dit concept kan iedereen een hotelkamer kopen, daar maximaal twee maanden per jaar gebruik van maken en ook nog eens geld verdienen wanneer de kamer verhuurd wordt. Het eerste hotel wat deze nieuwe vorm van eigendom invoert is de Melia hotelgroep in Madrid.

Uiteraard bestaat het Time Sharing al waarbij men een appartement koopt, deze zelf gedurende een x aantal weken per jaar mag gebruiken en de rest van het jaar door andere eigenaren gebruikt kan worden. Bij het Condo Hotel concept kan men, naast eigenaar zijn van een hotelkamer en deze zelf gebruiken, ook 7% ontvangen van de verdiensten wanneer deze kamer verhuurd wordt.

De eerste hotelketen die dit concept heeft ingevoerd in Spanje is Grupo Melía met de verkoop van hotelkamers in Madrid die een prijs van 3.000 euro per vierkante meter hebben. De koper van de kamer kan maximaal twee maanden per jaar gebruik maken van zijn eigen kamer terwijl hij ook geld kan verdienen doordat de kamer verhuurd wordt aan andere toeristen.

Op deze manier kan een eigenaar van een hotelkamer bij wijze van spreken een tweede residentie hebben, iets wat veel voorkomt in Spanje in de vorm van vakantieappartementen aan de kust of in de bergen. De voordelen van een eigen hotelkamer zijn echter dat men geld kan verdienen met de verhuur van die kamer, men geen servicekosten hoeft te betalen en dat alle verhuur, administratie en onderhoud worden uitgevoerd door het hotel.

Tot nu toe heeft alleen de Grupo Melía dit nieuwe concept ingevoerd in enkele hotels in Madrid maar wie weet zal dit nieuwe idee van time sharing ook wel naar de hotels in de kustplaatsen komen en kunnen we in de toekomst onze eigen hotelkamer kopen en gebruiken in Lloret de Mar, Salou, Benidorm of Torremolinos – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken