skip to Main Content

EK2016: Spanje klaar voor de tweede wedstrijd tegen Turkije

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ek2016-3aVOETBAL – Als het aan de statistieken ligt dan zal Spanje nu ook weer weten te winnen van Turkije. Het Spaanse elftal heeft namelijk gedurende 52 jaar nog nooit een wedstrijd van Turkije verloren en het EK team van 2016 is dat ook nu niet van plan. Hopelijk wachten ze niet weer met scoren tot de laatste minuten en wordt er vanaf het begin al een doelpunt gemaakt.

Volgens de Spaanse media heeft Spanje gedurende 52 jaar nog nooit verloren van Turkije. Dat wil zeggen, La Furia Rojo heeft vijf keer van Turkije gewonnen, vier keer gelijk gespeeld en slechts eenmaal verloren … maar dat was op 14 maart 1954 toen Turkije met 1-0 van Spanje wist te winnen in de kwalificatiewedstrijd voor het WK in Zwitserland.

De laatste keer dat Spanje tegenover Turkije stond was tijdens de kwalificatie wedstrijden voor het WK van 2010, het jaar dat Spanje voor het eerst een WK wist te winnen. In de kwalificatierondes voor het WK van 2010 stonden Spanje en Turkije tegenover elkaar waarbij Spanje twee keer wist te winnen. Elke Nederlander herinnerd zich dat WK in Zuid Afrika nog wel want dat was het jaar dat Nederland tegenover Spanje stond in de finale waarbij het beslissende doelpunt werd gemaakt door Iniesta.

Turkije heeft nog nooit een EK weten te winnen en het verste wat het Turkse team ooit is gekomen is de semifinale van het EK in 2008. In het WK van 2002 werd Turkije derde terwijl het land de kwartfinale wist te halen van het EK in 2000.

Spanje is, ondanks de eerste wedstrijd tegen Tsjechië die maar langzaam op gang kwam, nog steeds een favoriet om het EK 2016 te winnen en zo haar derde titel op rij binnen te halen. Zou dat gebeuren dan is er opnieuw geschiedenis geschreven door de Spaanse voetballers aangezien ze al voor het eerst twee keer achter elkaar een EK wisten te winnen, laat staan een derde keer.

Deze vrijdag om 21:00 uur zal heel voetbalminnend Spanje het weten als na 90 minuten het eindsignaal zal worden gegeven. Hopelijk wachten de Spaanse spelers echter niet weer tot de laatste minuten met het maken van doelpunten en zal men wat eerder op gang komen … VAMOS LA ROJA – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken