skip to Main Content
Vliegveld Alicante-Elche gekozen tot beste van Europa in zijn klasse

Vliegveld Alicante-Elche gekozen tot beste van Europa in zijn klasse

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Goed nieuws voor het vliegveld van Alicante-Elche. De aanvlieghaven van de Costa Blanca is door de Airports Council International (ACI) gekozen tot beste vliegveld in zijn categorie, zijnde het vliegveld met 10 tot 25 miljoen jaarlijkse passagiers. Het vliegveld bestaat dit jaar 50 jaar en het is dus een hele eer om op de eerste plaats te staan in een jubileumjaar. Dit jaar denkt Alicante-Elche meer dan 13 miljoen passagiers te gaan halen. Ook voor het vliegveld van Madrid was een plaatsje op de lijst van beste vliegvelden.

Het vliegveld Alicante-Elche kreeg in 2016 te maken met 12.344.945 passagiers, een stijging van 16,7% ten opzichte van 2015. Dit jaar wil het vliegveld van de Costa Blanca minstens de 13 miljoen passagiers gaan halen, iets wat mogelijk moet zijn. In de maand mei van dit jaar had het vliegveld 1.288.038 passagiers die vertrokken/aankwamen op het vliegveld en is dat aantal gedurende de eerste 5 maanden van dit jaar alweer gestegen naar 4.797.102 passagiers, een stijging van 14,3% ten opzichte van 2016.

De ACI heeft het vliegveld van Alicante-Elche gekozen tot beste vliegveld in de categorie 10-25 miljoen vliegtuigpassagiers. Daarmee heeft het Spaanse vliegveld andere soortgelijke vliegvelden zoals Wenen, Edinburgh, Athene, Hamburg en Düsseldorf achter zich gelaten. Het regionale vliegveld kreeg de prijs als beste vliegveld vanwege de voorzieningen, klantenservice aan zowel de passagiers alsook de vliegmaatschappijen en hun personeel, veiligheid, retail, operatie kennis en de uitstekende relaties die het vliegveld heeft met iedereen.

De service en aandacht die het vliegveld besteedt aan kinderen en personen die gehandicapt zijn of slecht ter been werd erg geprezen. Daarnaast kaart de ACI ook de algemene service naar de passagiers aan als uitstekend en dus veel beter dan op de andere vliegvelden.

Madrid

In de categorie vliegvelden met meer dan 25 miljoen passagiers eindigde Adolfo Suárez Madrid-Barajas als beste op de lijst. ACI prijst zo’n beetje alles wat betreft het grootste en drukste vliegveld van Spanje en kaart met name de uitstekende verbeteringen tussen Europa en Zuid Amerika aan, de vernieuwingen die continue plaatsvinden en zelfs de services van live muziek, kunst exposities en de service van personal shopper op het vliegveld.

Andere prijzen gingen naar het vliegveld Cork Airport in de categorie minder dan 5 miljoen passagiers en Naples International Airport in de categorie 5-10 miljoen passagiers. Daarna dus in de categorie 10-25 miljoen passagiers het Alicante-Elche Airport en dan in de categorie meer dan 25 miljoen passagier het Adolfo Suárez Madrid-Barajas vliegveld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Aangename luchthaven en niet teveel volk . Kan echt geen minpuntjes opnoemen

 2. Ik haat Alicante, te ver , te druk, te warm.
  Geef mij maar het gemoedelijke van Murcia, als ik de kans heb, dan wordt Alicante steevast gemeden.
  En wat met Corvera? I Dure grap die helemaal klaar is en daargewoon staat te verloederen!

 3. Ik; vind lucht haven alicante super ,1 min punt , iedereen loop er binnen en buiten zomaar , geen bewaking bij ingang of uitgang , wat met mensen met slechte bedoeling , zoals vorig jaar in brussel luchthaven , stel er zet daar iemand een valies binnen met bom , dat kan zomaar want geen controle , dat vind ik zo vreselijk jammer , dat is mijn antwoord over luchthaven alicante , voor de rest super

  1. Maakt u zich geen zorgen. Een vliegveld heeft zichtbare en onzichtbare beveiligingen. Er wordt veel meer gecontroleerd dan u weet en ziet.

 4. Helemaal TOP.
  vliegen al jaren meedere keren op en neer naar Alicante. Mooi en overzichtelijk. Geen lange wacht tijden zoals in schiphol.

 5. Altijd een prettig gevoel als ik aankom, en ook als ik weg moet!!
  Een gezellige luchthaven !!! met geen achterlijke prijzen!!…..zoals op andere luchthavens….

 6. Mooi en overzichtelijke luchthaven, hoeven nooit lang te wachten, leuke winkels, lekkere tapas, wij lopen altijd door naar de VIP-room, daar is het minder druk, comfortabele stoelen, en ja, warm is het wel, maar dat nemen we voor lief, want we zijn in Spanje en daar is het meestal warm..en z’on grote ruimte met veel glas is overal ter wereld warm. Je kan ook natuurlijk zeuren over alles! En als je dan in Eindhoven uitstapt en het plenst en 25 graden kouder, geef mij dan maar de hitte van
  ‘el Aeropuerto de Alicante-Elche’!

 7. Vliegveld Alicante is inderdaad een prima vliegveld. Ik kan maar 1 minpunt noemen en dat is de lange wandeling die je moet maken als je uitstapt en je naar de uitgang of naar de transportband voor je koffer moet lopen. Als ze daar nou een “mechanisch wandelpad” hadden gemaakt, was het naar mijn idee perfect geweest.
  Maar dat Madrid Barajas zo hoog scoort: de mensen die de beoordeling hebben gedaan, hebben waarschijnlijk nooit moeten overstappen van de aankomst/vertrekhal aan de buitenkant van het vliegveld, naar de centrale vertrekhal. Ik kwam uit Asturias met een vlucht van Iberia en moest in een sneltreinvaart een bus zien te pakken die naar de centrale vertrekhal zou gaan, om daar over te stappen op een vlucht van Transavia naar Nederland. Gelukkig stond daar een enorme rij wachtenden, en kon ik nog net mee naar Nederland. Dat overstappen tussen die beide aankomst/vertrekhallen staat, voor iemand die hier niet elke dag komt, heel slecht aangegeven. Ik zou niet zomaar een oplossing weten, maar zo’n hoge score lijkt me misplaatst, wellicht gemanipuleerd…..

  1. Helemaal gelijk . Deze positie is totaal onterecht!
   Het is een enorm verschil of je op Barajas in de nieuwe terminal loopt of in die meuk van de oude. Dat hebben de beoordelaars kennelijk even over het hoofd gezien.
   En ook ik vind het te warm in het gebouw van Alicante, el Altet.
   Verder een uitstekend veld, inderdaad.

 8. Ik kom er meerdere keren per jaar. Helaas wordt het steeds drukker. De temperatuur in het gebouw is standaard te hoog.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken