skip to Main Content
Zeeschildpad legt 100 eieren voor strandbar in Mataró
La Vanguardia

Zeeschildpad legt 100 eieren voor strandbar in Mataró

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Zeeschildpad legt 100 eieren voor strandbar in Mataró

La Vanguardia

BARCELONA – Een grote zeeschildpad heeft in de nacht van 15 juni in het zand van het San Simon strand waar de strandbar “El Xiringuito” in de gemeente Mataró, provincie Barcelona, 100 eieren gelegd. Dankzij snel optreden van de strandbareigenaar die de autoriteiten waarschuwde kon het deel waar de eieren lagen afgezet worden.

Het gaat om een groot exemplaar van een zeeschildpad (tortuga marina) ofwel een tortuga boba (Caretta caretta). Zonder zich druk te maken om de aanwezige mensen bij de strandbar (chiringuito) begon de schildpad een kuil te graven om daar haar eieren in te leggen. Er werden ongeveer 100 eieren geteld na afloop.

Technici van de afdeling “fauna y flora” van de Generalitat de Catalunya hebben een deel van de eieren verplaatst naar een afdeling waar ze kunnen broeien in speciale kassen terwijl de rest van de eieren in de kuil bleef terwijl dat beschermd wordt door een afzetting en borden.

Dankzij de chiringuito eigenaar Jordi Esteve konden de eieren gered worden en werd de schildpad niet lastig gevallen toen deze weer de zee in wilde. Jordi heeft enige ervaring met zeeschildpadden omdat hij ooit in Costa Rica geholpen heeft met schildpadden. Jordi kon enkele mensen tegenhouden die de schildpad wilden helpen om terug te keren naar de zee maar een schildpad mag men niet aanraken, zo wist Jordi.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken