skip to Main Content
De meest gezochte plattelands toerisme dorpen en streken voor de Spanjaarden

De meest gezochte plattelands toerisme dorpen en streken voor de Spanjaarden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

turismorural2MADRID – Spanjaarden genieten graag van hun eigen land en ze gaan dan ook graag op vakantie in een van de gebieden van Spanje. Zo heeft Spanje veel bergachtige gebieden, veel stranden, woestijnen en enorme groene bossen. Eigenlijk heeft Spanje alles wat een mens maar wilt op vakantie, van strandvakanties naar skivakanties, het is er allemaal mogelijk. De laatste jaren is het Turismo Rural of in het Nederlands plattelands toerisme enorm aan het groeien.

Spaanse toeristen genieten graag van de natuur, iets waar Spanje veel van heeft. Buiten de natuur zijn er ook andere speciale plaatsen waar men graag op vakantie gaat als het gaat om het Turismo Rural. De meest gewilde dorpen liggen in bij de Nederlanders en Belgen wellicht minst bekende regio, Asturië. Hier zijn de dorpen Llanes, Cangas de Onís en Villaviciosa de meest bezochte dorpen. Asturië is over het algemeen de meest geliefde regio voor het plattelands toerisme, ook niet zo raar als je bedenkt dat hier tussen de 60% en 80% van de autonome deelstaat bedekt is met bossen, bergen en natuur. Ook de stranden van Asturië staan bekend om de schoonheid.

Buiten Asturië is er uiteraard veel meer te zien en als volgende op de lijst van meest bekende en bezochte Turismo Rural gebieden en plaatsen de stad Calpe (Alicante), Moratalla (Murcia) en Santillana del Mar (Cantabrië).  Als geheel is de Camino de Santiago een van de meest geliefde wandelroutes maar daar moet je dan wel even de tijd voor nemen. Ook andere delen van Asturië en de Pubelos Blancos (witte dropen) in de provincie Cádiz staan bovenaan de lijst van geliefde bestemmingen. Ook de steden Ronda (Málaga), Aracena (Huelva), Ribadesella (Asturië) en Ávila staan hoog genoteerd.

Al deze dorpen, steden, gebieden etc. staan op een lijst van meest gezochte Turismo Rural bestemmingen. De lijst is samengesteld aan de hand van de vergelijking van diverse zoekportals gespecialiseerd in het plattelands toerisme. Bekijk de hele lijst via deze link waarop ook onder andere plaatsen staan als Álora (50) met het bekende El Chorro (78) en Caminito del Rey, Antequera (20) of Arcos de la Frontera (22), Deltebre in Tarragona (26) en Morella (59) in Castellón – (Remco Stoffer)

Wil je meer weten over Turismo Rural in Spanje, lees dan deze SpanjeSpecial eens.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken