skip to Main Content
Gemeente verordening Valenciaans dorp verplicht inwoners tot het houden van siësta

Gemeente verordening Valenciaans dorp verplicht inwoners tot het houden van siësta

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

siesta3VALENCIA – De burgemeester van het dorp Ador in Valencia heeft bepaald dat het vanaf nu verplicht is in het dorp om tussen 14 en 17 uur rust te houden, oftewel de beroemde Siësta. Via een gemeente omroepsysteem wordt via luidsprekers de inwoners opgeroepen om de kinderen binnen te houden gedurende 3 uur en geen herrie te maken.

De inwoners van het 1.400 inwoners tellende dorp Ador, gelegen op 7 kilometer van Gandia en 76 van Valencia, staan unaniem achter de beslissing van de gemeente en vinden het idee helemaal geweldig. Eigenlijk was het houden van een siësta al heilig in het dorp maar met de nieuwe gemeente verordening mag echt niemand meer herrie maken tussen 14 en 17 uur. Wat de straf is voor iemand die wel herrie maakt is niet bekend.

De siësta is goed voor de gemoedsrust en daarnaast ook voor de gezondheid, aldus diverse nationale en internationale onderzoeken. Elke dag wordt voor 14 uur via een omroepsysteem de inwoners opgeroepen om zich de komende 3 uur rustig te houden, kinderen binnen te houden, geen honden uit te laten, het volume van de televisie naar beneden te doen en al helemaal geen huishoudelijke of bouwwerkzaamheden uit te voeren.

Eigenlijk is het niets nieuws voor het dorp want gedurende de laatste 20 jaar werd al elke zomer om rust gevraagd in het dorp. Politieagent Óscar Mascarell zal vanaf nu de verantwoordelijke zijn om de megafoon installatie te bemannen om de siësta tijd af te kondigen en om te roepen. Het is een van de makkelijkste dingen die de agent zal kunnen doen want iedereen in het dorp is het helemaal eens met de verplichte siësta.

De oplossing van het dorp Ador zou eigenlijk op meerdere plaatsen moeten worden ingevoerd. Ben je het daar mee eens of niet? – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken