skip to Main Content
Postkaarten die het echte leven in Spanje laten zien volgens “The Real Spain”

Postkaarten die het echte leven in Spanje laten zien volgens “The Real Spain”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

therealspain1MADRID – De meeste Nederlanders en Belgen kennen Spanje op een leuke, positieve en vrolijke manier als de ideale vakantiebestemming met zon, strand en fiesta bijna het hele jaar door. Zoals echter op SpanjeVandaag te lezen valt is Spanje meer dan dat en is er een enorme crisis, vele sociale problemen, corruptie en fraude vaak op het hoogste niveau en natuurlijk die erg hoge werkloosheid.

Een groep jonge creatievelingen onder de naam “The Real Spain” wil de andere kant van het toeristische Spanje laten zien en heeft daarom een reeks alternatieve postkaarten ontworpen. De Spaanse regering en de Spaanse toeristenafdeling zullen niet erg gecharmeerd zijn van deze alternatieve postkaarten waarop mensen te zien zijn die uit huis gezet worden, voedsel of kleding zoeken in containers of hele lange rijen bij de arbeidsbureaus of voedselbanken. Voor veel toeristen niet iets wat je zo snel zal zien maar iets wat elke dag op straat in de Spaanse steden helaas wel de werkelijkheid is.

The Real Spain is een idee van de studenten Lía García Díaz, Toño Pascual Gómez en Robert Gariido Vázquez die via onder andere deze website hun postkaarten aan de wereld laten zien. Het project van de alternatieve postkaarten was begonnen als een opdracht op school maar is inmiddels uitgegroeid tot iets meer dan slechts een project. Tijdens de schoolstudie gingen de bedenkers met de postkaarten ook de straten op en daar kregen ze betere reacties dan wat ze verwacht hadden en stonden veel mensen positief tegenover de postkaarten.

Naast een schoolproject is het echter ook een protest en afkeuring van de huidige politiek en politici die alsmaar lopen te schreeuwen dat Spanje economisch herstellend is terwijl daar op straat en in het echte leven niets van te merken is. De waarheid is verreweg van wat de politici de mensen wil voorschotelen en wellicht weten president Rajoy en zijn ministers dat helemaal niet want hoe vaak staan zij nu in het echte leven? – (Remco Stoffer)

Bekijk alle postkaarten op de website van The Real Spain via www.welcometotherealspain.com

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken