skip to Main Content
Butaangasflessen in Spanje opnieuw duurder

Butaangasflessen in Spanje opnieuw duurder

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er zijn in Spanje nog heel veel huishoudens die gebruik maken van butaangasflessen voor warm water, om te koken of voor de verwarming. De grote oranje flessen worden echter steeds duurder en ook deze dinsdag zal de prijs weer omhoog gaan met 5%. De verkoopprijs zal vanaf dinsdag 14,88 euro per fles zijn.

De “bombonas de butano” ofwel de butaangasflessen worden in Spanje nog veel gezien en er zijn nog steeds miljoenen huishoudens die gebruik maken van de gasflessen. Ze zijn makkelijk herkenbaar aan de oranje kleur, al zijn er ook varianten in andere kleuren en maten.

De gemiddelde verkoopprijs gaat deze dinsdag met 5% omhoog en zal nu 14,88 euro worden. Dat is 32% meer dan dezelfde datum vorig jaar toen de prijs nog 11,25 euro per gasfles was. Toch is er ook goed nieuws want nu kosten de gasflessen nog steeds 19% minder dan de 17,50 euro die de butaangasflessen kosten in maart 2015.

Deze prijsverhoging is geldig voor de meest gebruikte butaangasflessen in Spanje. Dat zijn de flessen die tussen de 8 en 20 kilo wegen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Verkoopspunten van gasflessen mogen geen eurocent meer vragen dan bij de normale grote verdeelpunten.

  1. Jean, dankjewel voor je antwoord, maar denk niet dat je er iets tegen kan doen.
   Is er ergens een lijstje/overzicht beschikbaar waar de normale grote verdeelpunten zijn?

 2. Gezien de huidige stand van de Euro en prijs van olie vind ik deze prijsverhoging niet uit te leggen. Het ruikt naar monopolie.

   1. Er zijn meestal maar 2 soorten op de markt waarvan de prijs gepubliceerd is en dat zijn Noordzee olie en Amerikaanse olie. Noordzee Olie is van een hogere kwaliteit en daardoor duurder . De prijs van gas is gekoppeld aan de prijs van olie.

 3. Wij betalen bij verschillende winkels/benzinestations altijd meer dan de aangegeven verkoopprijs van dat moment. Kan het zijn dat een uitleveradres er nog iets op mag zetten?

 4. Vorig jaar waren de flessen ook geen 11,25 , dat was in de vorige eeuw.
  Vorig jaar betaalden wij ook rond de 17 euro

 5. Gelukkig is het zo warm dat de kippen gekookte eieren leggen.
  En de varkens in Andalucia lopen meestal buiten in de zon dus het vlees is ook al voorgekookt. scheelt bij elkaar gauw een flesje gas

 6. Dat zijn nog eens prijsverschillen,hier in Ecuador $ 1,60 jawel 1 dollar en 60 cent.
  Hier word gas gesubsidieerd door de gobierno dus betaal je hier alleen de productieprijs.
  Wordt desgewenst nog aan huis bezorgd voor de prijs van 1 dollar!

  1. Ik vraag me af wat ze op Groenland zouden kosten en in Papoea-Nieuw Guinea.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken