skip to Main Content
Man schiet met geweer drie personen neer en zorgt voor paniek op Mallorca

Man schiet met geweer drie personen neer en zorgt voor paniek op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Een Spaanse man heeft zondagmiddag voor aardig wat paniek gezorgd toen hij besloot om met een jachtgeweer en groot mes wraak te nemen op een andere man in een bar in de gemeente Peguera op Mallorca. Bij de schietpartij raakten drie personen licht gewond, een vrouw met haar dochter, en een Duitse en Spaanse toerist. De plaats waar de schietpartij plaatsvond is druk bezocht door toeristen waardoor er even paniek was en men het ergste vreesde.

Volgens de Spaanse krant gebeurde alles op zondagmiddag rond 17.20 uur in een bar met terras op de boulevard van de gemeente Peguera. Blijkbaar had de schutter een ruzie met een andere man in de bar waarbij hij tevens een mes liet zien. De schutter liep op een gegeven moment weg en kwam later terug met een jachtgeweer. Iemand in de bar voorzag echter dat er iets zou gaan gebeuren en had de politie al gebeld. Een van de aanwezigen kon de schutter van achteren vastpakken waardoor op dat moment het geweer af ging en de drie personen gewond raakten.

Ondanks het feit dat de schutter, een Spanjaard van middelbare leeftijd die reeds bekend is bij de politie in Jaén (Andalusië) en op Mallorca vanwege zijn gewelddadige karakter en diverse overvallen, op tijd uitgeschakeld kon worden zorgde hij met zijn geweer toch voor drie gewonden. Bij de schietpartij raakten een moeder met haar 10-jarige dochter gewond en daarnaast ook een Spaanse en een Duitse vrouw. Zij konden niet op tijd wegkomen toen de schutter van achteren gepakt werd en het geweer af ging terwijl de rest van de aanwezigen de bar in vluchtte tijdens de schietpartij. De gewonden konden ter plaatse aan hun verwondingen worden geholpen.

Gezien het feit dat de bar in Peguera in een toeristische gebied ligt waren er ook Spaanse en buitenlandse toeristen op straat waardoor er even paniek ontstond en men kort het ergste vreesde. Uiteindelijk konden agenten van de Policía Local de schutter arresteren waarna de Guardia Civil het onderzoek heeft overgenomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Drie gewonden, een vrouw met haar dochter en een Duitse en Spaanse toerist, uuhh 3 4 zeker.

 2. Hij is bekend om zijn gewelddadig karakter, overvallen en toch loopt dat gespuis los!!!!
  Wapens in zijn huis (denk ik toch) is ook geen probleem.
  Uit de gevangenis en tis ok, trek u plan en voor de rest zien we wel wat er kan gebeuren.
  Is er dan geen enkele controle voor zulke gekken? Blijkbaar niet!
  Nogal een geluk dat er een alerte persoon reeds de politie gebeld had en een hele dikke proficiat aan de persoon die hem kon overmeesteren, je moet daarvoor veel durf en lef hebben.
  Spijtig ondanks die man dat het geweer toch is afgegaan en er gekwetsten zijn maar zonder die tussenkomst zou het (misschien) veel erger geweest zijn.
  Hoop dat de gekwetsten vlug herstellen en geen trauma overhouden aan dit drama maar daar zal heel veel tijd voor nodig zijn en heel belangrijk dat ze de nodige hulp krijgen om dit te verwerken!!!!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken