skip to Main Content

Meer dan 30 gewonden nadat twee karretjes van een achtbaan op elkaar botsen in een pretpark in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Zondag zijn er meer dan 30 personen licht gewond geraakt toen twee karretjes van de Tren de la Mina achtbaan tegen elkaar botsten in het pretpark Parque de Atracciones in Madrid. Het ongeval gebeurde zondagmiddag rond 14.30 uur toen de twee karretjes van de achtbaan op elkaar botsten bij het einde van het traject. Het merendeel van de gewonden moest voor onderzoek naar diverse ziekenhuizen worden overgebracht.

Volgens getuigen stopte een van de karretjes van de achtbaan Tren de la Mina bij het teruggaan naar het beginpunt. Omdat dit karretje op de een of andere manier niet verder ging botste het achterste karretje met hoge snelheid achterop waardoor de inzittenden van beide treinen een behoorlijke knal kregen. De werknemers kregen het niet voor elkaar om het stilstaande karretje weer in beweging te krijgen maar de hele attractie functioneerde echter nog wel.

De Tren de la Mina is een achtbaan waarbij de inzittenden een Virtual Reality bril opkrijgen waardoor men zich daadwerkelijk in een andere wereld waant. Het feit dat de inzittenden de bril nog op hadden op het moment dat het karretje blokkeerde en ook de inzittenden van het andere karretje de bril droegen, zorgde ervoor dat de botsing als een complete verrassing kwam.

De meeste verwondingen hadden te maken met de nek en rug en tevens enkele personen die flink duizelig waren. Om te voorkomen dat de gewonden ernstig spierletsel konden oplopen werden 27 gewonden voor verdere controle overgebracht naar diverse ziekenhuizen in Madrid.

Volgens het attractiepark voldoet de Tren de la Mina achtbaan aan alle eisen en zijn er ook veel technische controles geweest. Ondanks het ongeval met deze achtbaan bleef het park gewoon open voor het publiek en functioneerde de rest van de attracties normaal. Veel andere aanwezigen hebben niets meegekregen van het ongeval.

De Tren de La Mina werd in 2012 geopend en is nog steeds de enige achtbaan die gecombineerd wordt met de Virtual Reality techniek waarbij de inzittenden een bril opkrijgen waardoor men zich daadwerkelijk in het wilde westen waant. De achtbaan heeft een maximale hoogte van 17,5 meter, een lengte van 450 meter en duurt ongeveer 100 seconden waarbij de karretjes snelheden halen van 55 kilometer per uur.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Als ze nu in de video, die de mensen via de VR bril zien, een aanrijding programmeren kunnen ze dat Virtual voortaan ook weg laten!🤔😉

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken