Justitiële problemen rondom bouw waterpark Siam Park Maspalomas opgelost

Siam Park / Facebook
Beeld: Siam Park / Facebook

Justitiële problemen rondom bouw waterpark Siam Park Maspalomas opgelost

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Vier jaar geleden maakte Siam Park bekend dat ze een nieuw waterpark in de stijl van het beroemde en recent tot beste waterpark ter wereld gekozen Siam Park op Tenerife willen gaan bouwen nabij Maspalomas. Er werden terreinen gekocht op wat bekend staat als El Verin maar de concurrentie was daar niet blij mee en spande rechtszaken aan tegen Grupo Loro Park en de regioregering van de Canarische Eilanden.

Het bedrijf Lebensraum Wasers meende namelijk dat de regioregering in het voordeel van de eigenaren van Siam Park hebben gehandeld en er sprake is van vriendjespolitiek. Het ging daarbij met name om de aanleg van de spoorlijn die dankzij de toekomstige bouw van het waterpark verplaatst moest worden.

Er volgde een rechtszaak waarbij de regioregering in het gelijk werd gesteld, iets waar Lebensraum Wasers niet mee akkoord ging en naar het hooggerechtshof stapte. Ook de rechters van het TSJC gaven de regioregering nu gelijk waardoor de justitiële problematiek in principe voorbij is.

De weg is nu vrij voor de bouw van Siam Park Maspalomas in de gemeente San Bartolomé de Tirajana. Iets wat goed nieuws is want de eigenaren Grupo Loro Park wil meer dan 100 miljoen euro investeren in het project. Men verwacht dat het Siam Waterpark op Gran Canaria tenminste een half miljoen extra toeristen naar Gran Canaria zal brengen.

De vraag is nu alleen wanneer men eindelijk met de bouw zal gaan beginnen en wanneer Gran Canaria er een nieuwe toeristische attractie bij zal krijgen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.