skip to Main Content
Justitiële problemen rondom bouw waterpark Siam Park Maspalomas opgelost
Stock

Justitiële problemen rondom bouw waterpark Siam Park Maspalomas opgelost

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Groen licht voor bouw Siam Park Maspalomas

Stock

LAS PALMAS – Vier jaar geleden maakte Siam Park bekend dat ze een nieuw waterpark in de stijl van het beroemde en recent tot beste waterpark ter wereld gekozen Siam Park op Tenerife willen gaan bouwen nabij Maspalomas. Er werden terreinen gekocht op wat bekend staat als El Verin maar de concurrentie was daar niet blij mee en spande rechtszaken aan tegen Grupo Loro Park en de regioregering van de Canarische Eilanden.

Het bedrijf Lebensraum Wasers meende namelijk dat de regioregering in het voordeel van de eigenaren van Siam Park hebben gehandeld en er sprake is van vriendjespolitiek. Het ging daarbij met name om de aanleg van de spoorlijn die dankzij de toekomstige bouw van het waterpark verplaatst moest worden.

Er volgde een rechtszaak waarbij de regioregering in het gelijk werd gesteld, iets waar Lebensraum Wasers niet mee akkoord ging en naar het hooggerechtshof stapte. Ook de rechters van het TSJC gaven de regioregering nu gelijk waardoor de justitiële problematiek in principe voorbij is.

De weg is nu vrij voor de bouw van Siam Park Maspalomas in de gemeente San Bartolomé de Tirajana. Iets wat goed nieuws is want de eigenaren Grupo Loro Park wil meer dan 100 miljoen euro investeren in het project. Men verwacht dat het Siam Waterpark op Gran Canaria tenminste een half miljoen extra toeristen naar Gran Canaria zal brengen.

De vraag is nu alleen wanneer men eindelijk met de bouw zal gaan beginnen en wanneer Gran Canaria er een nieuwe toeristische attractie bij zal krijgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ja waarom ook niet.nog maar meer toeristen naar Gran canaria
    Nog meer overlast voor de lokale bewoners die klagen maar worden niet gehoord.Zoals in barcelona en andere steden in Spanje alles maar dan ook alles draait om GELD EN NOG MEER GELD en omkoperij

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken