Justitiële problemen rondom bouw waterpark Siam Park Maspalomas opgelost

Siam Park / Facebook
Beeld: Siam Park / Facebook

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – Vier jaar geleden maakte Siam Park bekend dat ze een nieuw waterpark in de stijl van het beroemde en recent tot beste waterpark ter wereld gekozen Siam Park op Tenerife willen gaan bouwen nabij Maspalomas. Er werden terreinen gekocht op wat bekend staat als El Verin maar de concurrentie was daar niet blij mee en spande rechtszaken aan tegen Grupo Loro Park en de regioregering van de Canarische Eilanden.

Het bedrijf Lebensraum Wasers meende namelijk dat de regioregering in het voordeel van de eigenaren van Siam Park hebben gehandeld en er sprake is van vriendjespolitiek. Het ging daarbij met name om de aanleg van de spoorlijn die dankzij de toekomstige bouw van het waterpark verplaatst moest worden.

Er volgde een rechtszaak waarbij de regioregering in het gelijk werd gesteld, iets waar Lebensraum Wasers niet mee akkoord ging en naar het hooggerechtshof stapte. Ook de rechters van het TSJC gaven de regioregering nu gelijk waardoor de justitiële problematiek in principe voorbij is.

De weg is nu vrij voor de bouw van Siam Park Maspalomas in de gemeente San Bartolomé de Tirajana. Iets wat goed nieuws is want de eigenaren Grupo Loro Park wil meer dan 100 miljoen euro investeren in het project. Men verwacht dat het Siam Waterpark op Gran Canaria tenminste een half miljoen extra toeristen naar Gran Canaria zal brengen.

De vraag is nu alleen wanneer men eindelijk met de bouw zal gaan beginnen en wanneer Gran Canaria er een nieuwe toeristische attractie bij zal krijgen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Ja waarom ook niet.nog maar meer toeristen naar Gran canaria
Nog meer overlast voor de lokale bewoners die klagen maar worden niet gehoord.Zoals in barcelona en andere steden in Spanje alles maar dan ook alles draait om GELD EN NOG MEER GELD en omkoperij

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.