Search
menu
Search

Kort nieuws uit Spanje (28)

Oeps ... foto ontbreekt!

Kort nieuws uit Spanje (28)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen.

Belgische toerist verdronken in l’Escala (Gerona)

GERONA – Een 51-jarige Belgische toerist is op dinsdag (16 juli) om het leven gekomen bij het zwemmen in zee aan de Costa Brava. Dat gebeurde bij het Playa del Riuet in de kustplaats l’Escala in de provincie Gerona. Het voorval deed zich voor dinsdagmorgen rond 10.30 uur toen er een melding binnenkwam dat een man niet meer uit zee kon komen.

Drie aanwezige strandgangers probeerden de man aan land te krijgen maar de kustwacht moest eraan te pas komen om de vier mannen uit zee te halen. Op het moment van het voorval was er een gele vlag op het strand wat inhoudt dat er wel gezwommen mag worden maar dat de zee wild is en men voorzichtig moet zijn.

Openbare aanklager wil 3 jaar celstraf voor eigenaar ‘Julen-put’ in Málaga

MÁLAGA – De openbare aanklager eist drie jaar gevangenisstraf voor de eigenaar van het terrein en de onafgedekte en illegaal aangelegde waterput waar de 2-jarige Julen in januari van dit jaar in terecht was gekomen, overleed en er een enorme reddingsoperatie op gang kwam. Volgens de openbare aanklager wist David Serrano van de put en wist hij dat het niet afdekken daarvan gevaarlijk was.

Naast de drie jaar gevangenisstraf wil de openbare aanklager ook dat de eigenaar van het terrein waar het dodelijke ongeval plaatsvond een financiële vergoeding geeft aan de ouders van Julen en dat David Serrano de kosten betaald van de reddingsoperatie.

Finestrat krijgt een nieuwe Maisons du Monde winkel

ALICANTE – Finestrat krijgt er binnenkort een nieuwe winkel bij waar inwoners van de omgeving terecht kunnen om leuke woonaccessoires en meubels te kopen. Het gaat om de winkel Maisons du Monde, een Franse keten die op dit moment 24 winkels heeft in Spanje en de winkel in Finestrat dus de 25e vestiging in Spanje zal worden.

De nieuwe Maisons du Monde winkel zal net zoals de Franse doe-het-zelfketen Bricomart en de tevens Franse Decathlon gebouwd worden aan de Bulevar Comercial waar meerdere winkels geopend zijn de laatste jaren zoals een Aldi, een Leroy Merlin, Gifi, VIPS, Mercadona, MediaMarkt en een Lidl.

Maisons du Monde heeft al winkels in Alicante, Valencia en een andere vestiging in Murcia en is ook aanwezig in andere steden zoals Palma de Mallorca, Barcelona, Madrid, Zaragoza, Málaga, Sevilla etc. Bekijk de website van Maisons du Monde.

Gemeente Cunit sluit populaire camperplaats aan de Costa Dorada

TARRAGONA – De gemeente Cunit heeft een populaire camperplaats direct aan de kust van de Costa Dorada gesloten. Daardoor kunnen de campereigenaren niet meer overnachten op deze populaire plaats in de kustplaats Cunit. Er waren dagen dat er soms meer dan 100 campers tegelijk aanwezig waren op het grote terrein aan de kust maar dat veroorzaakte overlast, klachten van omwonenden en daarnaast is het terrein privé eigendom.

De gemeente Cunit heeft echter wel aangegeven dat ze naar een alternatief gaat zoeken waar gratis overnacht kan worden door de campereigenaren want, zo zegt een woordvoerder van de gemeente, het is een interessante vorm van toerisme.

Carrefour en Glovo gaan samenwerken wat betreft thuisbezorging in Spanje

MADRID – De Franse supermarktketen en het bedrijf Glovo gaan samenwerken in diverse landen waaronder Spanje. Dat wil zeggen dat het vanaf oktober dit jaar mogelijk is om je bestellingen bij Carrefour thuis te laten bezorgen door de medewerkers van Glovo. Het in 2015 in Barcelona opgerichte koeriersbedrijf Glovo levert al thuis via de smartphone app maar daar komt de Carrefour service dus bij in Spanje, Frankrijk, Italië en Argentinië.

Glovo is o.a. te vinden in Madrid. Barcelona. Valencia, Alicante, Elche, Murcia, Benidorm, Gandia, Petrer, Ibiza, Sevilla, Málaga, Zaragoza, Palma (Mallorca), Bilbao, Gerona, Las Palmas (Gran Canaria), Almería, Córdoba, Granada, Marbella, Tenerife etc.

Luxe jacht van 250 miljoen dollar aangemeerd bij Ibiza

IBIZA – Een luxe jacht dat met zijn 109 meter net zo lang is als een voetbalveld is aangemeerd voor de kust van Ibiza. ‘Bravo Eugenia’ is eigendom van de eigenaar van American Football Dallas Cowboys, de multimiljonair Jerry Jones. Aan boord van het 250 miljoen dollar kostende jacht is plaats voor 14 gasten en 30 man personeel.

Naast de luxe kajuiten is er ook plaats voor twee helikopters, een garage om kleine boten te bewaren, een gym, spa en een eigen beach club. Detail is dat deze luxe jacht in 2018 gebouwd is in Nederland.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?