Nederlandse politie zoekt hulp bij opsporing criminelen in Spanje

Nederlandse politie zoekt hulp bij opsporing criminelen in Spanje
Beeld: Politie NL

MADRID – De Nederlandse politie heeft in het tv-programma Opsporing Verzocht een oproep gedaan om in het buitenland uit te kijken naar Ridouan Taghi en Said Razzouki, de twee hoofdverdachten in een groot liquidatieproces. De politie meent dat de twee gevluchte criminelen in Spanje, Marokko, Dubai of een land in Midden- of Zuid Amerika verblijven.

De politie in Nederland roept vakantiegangers in Spanje en andere landen op om uit te kijken naar deze twee gevaarlijke personen. Taghi en Razzouki worden verdacht van het leidinggeven aan een criminele organisatie en het beramen van en opdracht geven tot minstens zes moorden.

Ze staan sinds anderhalf jaar op de Nationale Opsporingslijst van de Nederlandse politie en voor beiden is een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot hun arrestatie. De politie benadrukt dat mensen de gezochte criminelen niet zelf moeten benaderen, maar de politie moeten bellen.

Om de kans te vergroten dat ze worden herkend, heeft de politie tekeningen verspreid van Taghi en Razzouki, waarbij rekening is gehouden met hun veroudering sinds de meest recente foto’s. De opsporingsfoto van Taghi is gemaakt in 2015, die van Razzouki is van recentere datum. Van beide criminelen zijn drie tekeningen gemaakt, waarin ze met of zonder bril en baard te zien zijn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Kat

Lichaamshouding, lengte, ange/ korte benen, smal/ breed bij schouders/ heupen, eet graag in welk type restaurants, kledingvoorkeur? Manier v lopen, etc etc
Moeten we iemand herkennen op alleen gezicht en haar?

Koos

ZIe je bijv. een Nederlandse toerist die vrijwel geen woord Spaans spreekt even de politie bellen? Ik dus niet.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.