Search
menu
Search

Nederlandse toerist op Mallorca zwaargewond ziekenhuis in geslagen door andere Nederlanders (UPDATE)

Nederlandse toerist op Mallorca zwaargewond ziekenhuis in geslagen door andere Nederlanders
Beeld: Policía Nacional / Twitter

Nederlandse toerist op Mallorca zwaargewond ziekenhuis in geslagen door andere Nederlanders (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Een 27-jarige toerist met een Nederlandse nationaliteit is zwaargewond in het lokale ziekenhuis opgenomen nadat hij in elkaar was geslagen, nota bene door andere Nederlandse toeristen. De man werd door de groep Nederlandse mannen flink toe getuigt in de badplaats Playa de Palma op Mallorca. (UPDATE onderaan artikel)

UPDATE ZONDAG: De 27-jarige man die in het ziekenhuis op de ic-afdeling lag met zwaar hoofdletsel is overleden. De Spaanse politie heeft ook een internationaal arrestatiebevel uitgegeven en aan de Nederlandse politie gevraagd om de 8 van Mallorca gevluchtte jongemannen te arresteren.

Uit de lokale kranten is niet op te maken wat de aanleiding was van deze aanval. De Nederlander werd bewusteloos op de grond door ambulancepersoneel gevonden en meteen naar het ziekenhuis gebracht. De 27-jarige man is daar opgenomen op de intensive care afdeling omdat hij ernstig gewond is aan zijn schedel. Naast deze zwaargewonde Nederlander, raakten nog eens vier andere toeristen gewond.

Volgens deze krant gebeurde de aanval rond drie uur ‘s nachts toen een groep Nederlanders voor paniek zorgde omdat ze in drie losstaande aanvallen personen lastig vielen. In een van die aanvallen ging het echter verder en werd de 27-jarige landgenoot hardhandig in elkaar geslagen. 

Volgens de politie gaat het om een groep extreem gewelddadige jongeren tussen de 18 en 20 jaar oud die na de aanvallen lafhartig op de vlucht sloegen. Er wordt gezocht naar de Nederlanders door onder andere alle videobeelden van beveiligingscamera’s te bekijken en getuigen te horen. Verder wordt er gecontroleerd in de omliggende hotels en bij de vliegvelden en havens.

UPDATE: De politie heeft een van de Nederlandse aanvallers kunnen arresteren op het eiland maar acht anderen zijn naar Nederland gevlucht. De agressieve Nederlanders hadden een woning gehuurd in s’Arenal de Llucmajor en nadat de 27-jongen het ziekenhuis in was geslagen vluchten de acht Nederlanders ( er wordt ook geschreven over 13 personen) naar eigen land terwijl de nu aangehouden jongeman van 18 jaar de sleutel van de woning wilde inleveren en bij het vliegveld werd gearresteerd. Klaarblijkelijk veroorzaakte deze groep al problemen in de discotheek waar ze uit werden gezet door de beveiliging. Daarna op straat begonnen ze andere mensen lastig te vallen en werd de 27-jarige Nederlander toegetakeld die nu vecht voor zijn leven omdat hij zwaar hoofdletsel heeft. De Spaanse politie gaat waarschijnlijk een internationaal aanhoudingsbevel uitgeven zodat de Nederlandse politie de jongemannen alsnog kan arresteren.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?