Slechts een op de drie woningen heeft een airconditioning in Spanje

Een op de drie woningen heeft een airconditioning in Spanje
Beeld: Freepik

Slechts een op de drie woningen heeft een airconditioning in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het mag duidelijk zijn dat het in de zomer op sommige plaatsen in Spanje extreem warm kan zijn en ondanks dat de toeristen voor deze hitte en de zon naar Spanje komen, is dit voor de inwoners en werkende bevolking niet altijd aangenaam. Daarom zijn er veel airconditionings te vinden in winkels, kantoren, hotels, bars/restaurants en bij particulieren thuis maar eigenlijk lang niet zoveel als je zou denken.

Volgens een eigen onderzoek van de huizenwebsite Idealista.es heeft iets meer dan een op de drie woningen in Spanje een airconditioning thuis. Dat wil zeggen dat ondanks de hitte in Spanje slechts 36 procent van de woningen voorzien is van een ‘aire acondicionado’. Idealista heeft voor haar onderzoek meer dan een miljoen op de website geplaatste koop en huur woningadvertenties bekeken en onderzocht.

De meeste airconditioning installaties zijn te vinden in de steden Sevilla (73 procent), Córdoba (71), Valencia (59), Murcia (52), Alicante (54), Toledo (49), Madrid (59), Palma (60), Jaén (58), Barcelona (55), Almería (46), Badajoz (53), Ciudad Real (53), Málaga (52), Tarragona (46), Castellón de la Plana (35), Zaragoza (38) en Albacete (32 procent).

In het over het algemeen koelere noorden en noordwesten van Spanje zijn de minste airconditionings te vinden zoals in de steden Lugo, Soria, Santander, Vitoria en León waar slechts 1 procent van de woningen een airconditioning heeft. In de steden Ourense, A Coruña, Palencia, Ávila, Oviedo en Burgos is dat 2 procent en in Bilbao 3 procent.

Volgens Idealista is er een groot verschil tussen woningen die te koop of te huur worden aangeboden. Gemiddeld in Spanje hebben woningen die te huur zijn in 50 procent van de gevallen een airconditioning terwijl dat percentage 34 procent is bij woningen die te koop staan op de website. Ook daarbij is er een groot verschil waar deze woningen te vinden zijn in Spanje zoals op dit overzicht te zien is waar je naar een bepaalde stad kunt zoeken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.