skip to Main Content
Politie arresteert vrouwelijke pyromaan verdacht van 9 bosbranden in Mijas

Politie arresteert vrouwelijke pyromaan verdacht van 9 bosbranden in Mijas

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bosbrand8MIJAS – De Guardia Civil heeft een vrouw aangehouden die ervan verdacht wordt de bosbrand in de woonwijken Riviera del Sol en Calanova in Mijas en nog eens 8 overige branden te hebben aangestoken. Jarenlang zocht de politie naar een verachte van veel van de branden in en rondom Mijas.

Na jarenlang zoeken en bewijzen verzamelen is het de politie uiteindelijk gelukt om een verdachte van diverse bosbranden in en rondom Mijas aan te houden. Er is niet veel bekend gemaakt over de vrouw maar de politie wist haar afgelopen vrijdag aan te houden toen zij rondreed op de plaats waar net een brand was uitgebroken in de wijk Riviera del Sol.

De vrouw wordt niet alleen gezien als de aansteekster van de laatste Riviera en Calanova branden maar ook nog eens van acht andere branden die voor veel verwoesting hebben gezorgd in en rondom Mijas de laatste zomers. Bij de laatste brand in Riviera del Sol moesten tientallen woningen worden ontruimd en tientallen mensen worden geëvacueerd vanwege de nabijheid van de vlammenzee.

De vrouw werd kort na het uitbreken van de brand gezien in een grijze auto, iets wat enkele inwoners verdacht leek aangezien ze niet op of om keek van de beginnende brand. De politie werd gebeld en agenten konden haar later aanhouden. Gedurende jaren vonden er elke zomer weer bosbranden plaats in en rondom Mijas waardoor diverse woningen en veel natuur werden vernietigd.

Verder onderzoek moet nu uitwijzen of de vrouw als pyromaan gezien kan worden en haar minstens 9 branden ten laste kan worden gelegd waardoor ze zeker weten de gevangenis in zal gaan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken