skip to Main Content
Zwart weekend voor feesten met stieren met 4 doden in 3 dagen tijd in Spanje

Zwart weekend voor feesten met stieren met 4 doden in 3 dagen tijd in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

stier3MADRID – Tijdens de typische zomerfeesten in Spanje waarbij stieren betrokken zijn overleden het afgelopen weekend maar liefst 4 personen nadat deze door de stieren op de horens werden genomen. Sinds de maand juli zijn er alweer 7 personen om het leven gekomen door toedoen van een stier.

Het is nog steeds gebruikelijk op veel plaatsen in Spanje om tijdens de zomermaanden feesten te organiseren waarbij stieren betrokken zijn. Ondanks de toegenomen veiligheidsmaatregelen om gewonden en doden te voorkomen, heeft dit op diverse plaatsen in het land niet gewerkt. Gedurende de afgelopen drie dagen zijn er maar liefst 4 personen om het leven gekomen nadat zij in aanraking kwamen met een boze stier.

Afgelopen vrijdag overleed in Blanca (Murcia) een 55 jarige man nadat deze door een stier op de horens werd genomen. Diezelfde dag overleed een 32 jarige deelnemer aan de Bou al carrer in het Valenciaanse dorp Museros na aanraking met een stier die hem diverse keren in de maagstreek stak met de scherpe horens.

Zaterdag overleed een 36 jarige ambtenaar van het dorp Peñafiel in de provincie Valladolid nadat hij zwaar werd toegetakeld door een loslopende stier. De man kon zwaargewond naar het ziekenhuis worden gebracht maar overleed later toch aan zijn verwondingen.

Op zondag overleed een 18 jarige jongen in de plaats Lerín (Navarra) toen hij flink op de horens werd genomen door een stier en diverse keren de lucht in werd gegooid. Ook hij kon nog met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht maar ook hij overleed later.

Sinds het begin van de zomer in juli zijn er nu alweer 7 personen om het leven gekomen bij feesten met stieren. Ondanks de toenemende sterfgevallen zijn er vooralsnog geen beslissingen gemaakt over de afschaffing van deze festejos taurinos. Hoeveel doden zijn er nog nodig om de Spanjaarden te laten inzien dat het rennen en spelen met gevaarlijke meer dan 500 kilo wegende stieren geen lolletje is – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken