skip to Main Content
AANSLAG BCN: Bestelbus rijdt verschillende mensen aan op de Ramblas van Barcelona

AANSLAG BCN: Bestelbus rijdt verschillende mensen aan op de Ramblas van Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Donderdag heeft er een ongeval of aanslag plaatsgevonden in Barcelona toen een bestelbus op de beroemde en altijd drukke Ramblas tientallen personen aanreed. In de kranten wordt gesproken van een dozijn gewonden en er zijn zelfs geruchten over tenminste twee doden. De aanrijding deed zich voor rond 17.20 uur donderdagmiddag en er komt op dit moment steeds meer nieuws naar buiten. Er zijn geen officiële mededelingen gedaan over een mogelijke aanslag of niet. Onder dit artikel houden we de lezers op de hoogte van de ontwikkelingen door regelmatig updates te plaatsen.

LET OP: HIERONDER STAAT DE EERSTE INFORMATIE OVER DE AANSLAG, NET GEPLAATST NADAT DEZE PLAATS HAD GEVONDEN. DE INFORMATIE IS INMIDDELS AANGEPAST IN ANDERE ARTIKELS.

Donderdagmiddag rond 17.20 uur is een bestelbus vanaf de weg waar de Plaza Catalunya aansluit op de wereldberoemde wandelboulevard Las Ramblas op de mensen die daar aanwezig waren ingereden. De Catalaanse politie is met een onderzoek bezig of het hier om een terroristische aanslag gaat of een ongeval of … wat dan ook. Zoals te lezen valt is het nieuws vers en is er nog niet zo heel veel bekend over de aanrijding of mogelijke aanslag. Er is ook nog niets bekend over de berijders van de bestelbus.

Terwijl ambulancepersoneel in grote aantallen aanwezig is en de tientallen gewonden helpen aan hun lichte tot zware verwondingen, wordt er in sommige Spaanse media gesproken over doden waarbij volgens niet bevestigde bronnen minstens twee personen zijn omgekomen. De autoriteiten raden alle inwoners en bezoekers van de stad die nabij de Ramblas zijn aan niet naar buiten te gaan en binnen te blijven of ergens naar binnen te gaan.

Meteen na de mogelijke aanslag werden alle treinstations gesloten, vertrokken er geen treinen meer en werden de metro’s stilgezet uit angst voor mogelijke andere aanslagen, mocht er al sprake zijn van een aanslag, iets wat dus officieel nog niet bevestigd is op het moment van schrijven.

Wordt vervolgd als er meer nieuws is….(update 18:07 uur) De hele Ramblas en de Plaza Catalunya zijn ontruimd terwijl de politie de hele omgeving heeft afgesloten. De bestelbus reed vanaf de Plaza Catalunya de Ramblas op tot aan het punt waar het kunstwerk van Miro op de grond is getekend. Volgens de Spaanse televisie zijn er minstens 20 gewonden en een bevestigde dode. Daarnaast wordt er gesproken dat de inzittenden van de bestelbus bewapend naar een restaurant zijn gevlucht en daar een of meerdere personen gegijzeld zijn (dit is echter nog niet bevestigd).


(Update 18:15 uur) Volgens de politie gaat het bijna zeker om een aanslag aangezien volgens getuigen de bestelbus met hoge snelheid al zigzaggend over de Ramblas reed. Dat duidt er volgens de politie op dat de daders zoveel mogelijk mensen wilden omver rijden. Daarnaast blijkt het bericht van daders die bewapend in een restaurant met gijzelaars zitten waar te zijn en de politie is ermee bezig.


Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 40 reacties
 1. Mijn medeleven voor de onschuldige slachtoffers van Barcelona, Cambrils, maar evengoed voor de 80-doden in Syrië, waarbij vele kinderen om het leven kwamen. Mensen die haat of rascisme verkondigen zijn niet beter. De moslims zijn ook slachtoffers, vergeet dat niet. In iedere godsdienst heb je extrimisten. Open je ogen…zolang Europa blijft oorlog voeren in Syrië, (voor olie)in afspraak met USA, zullen er nieuwe aanslagen volgen. Onder invloed van de grote rijke families, Soros, Rockefeller en Rothschild (banken)(pharmaceutica) (Monsanto) kan Europa alleen maar de bevelen volgen van hogerhand. Doe je niet wat ze bevelen…nieuwe aanslag.Met deze vorm van terrorisme wil men de mensen bang maken, (meer gebruik van ant-depressiva en alcohol) (kan je niet meer helder nadenken, dat willen ze) , kunnen we terug naar een politiestaat gaan, om 23u avondklok…en iedereen binnen…waar is dan onze vrijheid…

 2. Weer zo’n reactie die leidt tot een diepe zucht bij mij.
  Ik hou het voor gezien op deze site.
  Het gaat u allen goed.

  1. Frank toch, we zijn ook niet de beste vrienden en dat hoeft ook niet, meningsverschillen zullen er altijd zijn en maar best ook.
   Ben er ook niet mee akkoord en begrijp dat je “dit gelul” ook maar niks vindt maar daarom ga ik nog niet van de site.
   Lees altijd graag je commentaar en ben er ook niet altijd mee akkoord en jij niet met de mijne maar zo is dit nu eenmaal.
   Blijf bij ons, mijn steun heb je alvast en dit voor 100%!

 3. Een schuldige zoeken is niet wat er moet gedaan worden, wel de veiligheid versterken en indien er een verwittiging komt dat er aanslag zal gepleegd worden, daadwerkelijk de bevolking beschermen met de nodige maatregelen. Ook als iemand al een tijdje als verdacht wordt geacht niet vrijlaten ( wat te dikwijls gebeurt !!!!!! )

  1. Begrijp u en ben VOLLEDIG akkoord met u!
   Hoe graag iedereen zou willen dat die waanzin stopt is dit heel moeilijk, iedereen, de regering, politie, de bevolking enz….doet zijn stinkende best om dit te vermijden maar denk dat dit niet mogelijk is, dit is niet te stoppen, het zijn individuen, al zou men op elke hoek van de straat politie zetten,
   dit is een utopie. Het zijn losgeslagen individuen en het laatste hebben we naar wat ik allemaal lees, spijtig genoeg, nog niet meegemaakt denk ik dan.
   Het “kippenvel” is dan ook altijd aanwezig, ja eerlijk, we zijn toch bang voor wat nog komen gaat.
   Al die onschuldige mensen…..

   ps. HEEL GOED IDEE SONIA : 6036 IEDEREEN DOEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. en toch is het ook belangrijk de dader te vinden. In dit geval is dat ook gelukt en is ie doodgeschoten in Cambrils.

   1. ja inderdaad heel belangrijk en het is maar goed ook dat ze hem “gepakt” hebben, direct ervan af!!
    heb gelezen dat er tussen de 1200 en 3000 zullen terugkeren naar verschillende landen waar ze bijna of helemaal geen vat op hebben…. brrrrrrrrrr

 4. Geschokt door wat er is gebeurd !!!!!
  België : op radiozender Nostalgie oproep om een Spaans liedje aan te vragen via sms 6036 als eerbetoon. Massaal doen, we zijn hen dat verschuldigd.
  Ik koos Burbujas de amor , als liefde voor het land en de inwoners.

 5. Vreselijk wat er is gebeurd; en géén pardon: de islam IS gewoon de meest gewelddadige van alle religies. Anderzijds maken zachte heelmeesters stinkende wonden… en zo’n zachte heelmeester was toch wel Obama; draai en keer het zoals U wil!

 6. Hoe men het ook wendt of keert de meeste ik noem ze soldaten van de IS zijn met de vluchtelingen mee gekomen en binnen gesluisd, kan ook niet anders daar ruim 90% van de vluchtelingen uit mannen bestaan, dus in mijn ogen de schuld van alle regeringen binnen Europa, Isis lachen in hun vuist want hun soldaten hebben ook nog een gratis huisvesting, eten en een zakcentje van de regeringen.

  1. Onzin want de verdachten van deze aanslagen in Spanje zijn op dit moment vier mannen van Marokkaanse nationaliteit die al meer dan 10 jaar in Spanje wonen en daar ook officieel geregistreerd staan en zelfs de Spaanse (dubbele) nationaliteit hebben.

  2. in dit geval niet hoor. zijn Marokkanen die officieel staan ingeschreven als inwoners van SPanje en dat al sinds 2005 dus …. theorie klopt niet.

 7. Beste Frank,
  Het is inderdaad afschuwelijk wat er gebeurd is maar als dit je reactie is op een mening van iemand anders, in dit geval op de reactie van Koos, dan verlaag je jezelf tot hetzelfde niveau.
  mvg. Chris

 8. Waarom moeten wij deze afslacht partijen door moslims maar accepteren, omdat een klote moslim WEER vele onschuldige mensen de dood in gejaagd heeft. Doe je ogen eens open en zie wie er elke keer weer verantwoordelijk is voor die slacht partijen. Waarom mag dat niet meer gezegd worden volgens sommige regeerders?

 9. Ze waren in Barcelona al verwittigd van de aanslag op de Ramblas vanuit Amerika waarom niet meer beveiliging voorzien politie alleen kunnen dat niet verhelpen zeker niet zo een terroristische aanslag niet te geloven

  1. Klopt, CIA had de Catalaanse politie informatie gegeven over aanslagen bij de Ramblas en/of Sagrada Fanilia

   1. inderdaad, maar overal in Europa waar er reeds aanslagen gebeurd zijn waren de landen ook verwittigd en konden ze het ook niet vermijden.

    1. Da’s ook waar. Neemt niet weg dat er nog méér moet ingezet worden op veiligheid. Desalniettemin zou ik géén ministerpost ambiëren ten huidigen dage!

 10. hoe dit geweld stoppen?
  in elk land doet de regering ongeacht van welke partij, zijn stinkende best om dit te vermijden maar het is heel moeilijk.
  innige deelneming aan iedereen.

  ps. ben ook gene gemakkelijke maar laten we ons nu niet verleiden tot ongepaste berichten, allen samen tegen geweld. DANK U !!!!!!!!!

 11. Ik verzoek de account van deze extreme persoon te verwijderen, ik heb een foto gemaakt van deze bericht, als het nodig zal ik he op andere media plaatsen.

  Al vast bedankt

  1. Ted mag zijn mening geven net zoals iedereen maar als het te ver gaat dan verwijderen we dit tegenwoordig, ook in dit geval. We waren er alleen iets later bij omdat we het druk haddden met onze hond die is overleden

 12. Gisteren liep onze dochter met haar man daar en sliepen vannacht in de wijk Gracia waar een week lang prachtige festiviteiten plaats vinden en inmiddels vonden omdat ze natuurlijk afgelast zijn.Zeer triest en medeleven met een ieder!!😥
  Jammer van het gescheld ook al op deze site waar we niets mee opschieten, oplossingen hebben jullie ook niet!! Jammer,Jammer, van al die negatieve mensen 😔

 13. Ik zou de redactie willen vragen om een gezamenlijk bericht van medeleven te sturen aan de gewonden en aan de nabestaanden van de slachtoffers.
  Wij waren recent nog in Barcelona.

 14. Vreselijk onschuldige kinderen en personen voor het leven beschadigd.
  Ik kom maandelijks in Barcelona
  Woon er niet ver vanaf.
  Via tv 3 blijf ik op de hoogte en hoor net dat een betrokken furgoneta in Vic is gevonden.waarschijnlijk loopt daar nu een van de daders rond hopelijk niet om nog meer slachtoffers te maken.
  Sterke voor. de slachtoffers en familie.

 15. Helemaal mee eens. De personen die verantwoordelijk voor dit soort acties moeten wettelijk de doodstraf kunnen krijgen.

 16. Dit taalgebruik veroordeel ik sterk, omdat u in feite oproept tot geweld.
  Ik verzoek de redactie dit bericht te verwijderen.

   1. De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben……….. Dan zouden ze dat ook maar eens doen met zulk soort opmerkingen …

  1. het geweld heeft al plaats gevonden , voordat Ted zijn reactie hier neerzette.

 17. Beste Koos,

  Ik vind het ook vreselijk wat er is gebeurd. Maar geef niet gelijk iedereen ongenuanceerd daar de schuld van.

  Groet,
  Dirk Jan

 18. Barbaars en weerzinwekkend.
  Beste Koos en Frank hier ligt de waarheid niet in hè midden maar op straat.
  De EU kijkt in iedergeval weg.
  Veel sterkte en medeleven, voor alle betrokken.

 19. Noem een kat een kat en een aanslag een aanslag. Ik kots van de laffe houding van alle zwakke democraties in de wereld en zeker in Europa maar hou op de schuld te geven aan enkele personen want het is heel het systeem dat veranderd moet worden !

 20. Verschrikkelijk en weerzinwekkend! Ik veroordeel dit in de krachtigste zin van het woord. De reactie van Koos vind ik overigens van het nivo van een ééncellige.

 21. Vreselijk! Weer zoveel slachtoffers door een moordlustige actie van een stel idioten. Ik hoop steeds weer dat het ooit eens stopt, maar ik vrees het ergste.
  En wens alle slachtoffers en hun families heel veel sterkte.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken