Search
menu
Search

AANSLAG BCN: Bestelbus rijdt verschillende mensen aan op de Ramblas van Barcelona

Oeps ... foto ontbreekt!

AANSLAG BCN: Bestelbus rijdt verschillende mensen aan op de Ramblas van Barcelona

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Donderdag heeft er een ongeval of aanslag plaatsgevonden in Barcelona toen een bestelbus op de beroemde en altijd drukke Ramblas tientallen personen aanreed. In de kranten wordt gesproken van een dozijn gewonden en er zijn zelfs geruchten over tenminste twee doden. De aanrijding deed zich voor rond 17.20 uur donderdagmiddag en er komt op dit moment steeds meer nieuws naar buiten. Er zijn geen officiële mededelingen gedaan over een mogelijke aanslag of niet. Onder dit artikel houden we de lezers op de hoogte van de ontwikkelingen door regelmatig updates te plaatsen.

LET OP: HIERONDER STAAT DE EERSTE INFORMATIE OVER DE AANSLAG, NET GEPLAATST NADAT DEZE PLAATS HAD GEVONDEN. DE INFORMATIE IS INMIDDELS AANGEPAST IN ANDERE ARTIKELS.

Donderdagmiddag rond 17.20 uur is een bestelbus vanaf de weg waar de Plaza Catalunya aansluit op de wereldberoemde wandelboulevard Las Ramblas op de mensen die daar aanwezig waren ingereden. De Catalaanse politie is met een onderzoek bezig of het hier om een terroristische aanslag gaat of een ongeval of … wat dan ook. Zoals te lezen valt is het nieuws vers en is er nog niet zo heel veel bekend over de aanrijding of mogelijke aanslag. Er is ook nog niets bekend over de berijders van de bestelbus.

Terwijl ambulancepersoneel in grote aantallen aanwezig is en de tientallen gewonden helpen aan hun lichte tot zware verwondingen, wordt er in sommige Spaanse media gesproken over doden waarbij volgens niet bevestigde bronnen minstens twee personen zijn omgekomen. De autoriteiten raden alle inwoners en bezoekers van de stad die nabij de Ramblas zijn aan niet naar buiten te gaan en binnen te blijven of ergens naar binnen te gaan.

Meteen na de mogelijke aanslag werden alle treinstations gesloten, vertrokken er geen treinen meer en werden de metro’s stilgezet uit angst voor mogelijke andere aanslagen, mocht er al sprake zijn van een aanslag, iets wat dus officieel nog niet bevestigd is op het moment van schrijven.

Wordt vervolgd als er meer nieuws is….


https://twitter.com/dbigorra/status/898213064528601089

(update 18:07 uur) De hele Ramblas en de Plaza Catalunya zijn ontruimd terwijl de politie de hele omgeving heeft afgesloten. De bestelbus reed vanaf de Plaza Catalunya de Ramblas op tot aan het punt waar het kunstwerk van Miro op de grond is getekend. Volgens de Spaanse televisie zijn er minstens 20 gewonden en een bevestigde dode. Daarnaast wordt er gesproken dat de inzittenden van de bestelbus bewapend naar een restaurant zijn gevlucht en daar een of meerdere personen gegijzeld zijn (dit is echter nog niet bevestigd).


(Update 18:15 uur) Volgens de politie gaat het bijna zeker om een aanslag aangezien volgens getuigen de bestelbus met hoge snelheid al zigzaggend over de Ramblas reed. Dat duidt er volgens de politie op dat de daders zoveel mogelijk mensen wilden omver rijden. Daarnaast blijkt het bericht van daders die bewapend in een restaurant met gijzelaars zitten waar te zijn en de politie is ermee bezig.


Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?