skip to Main Content
De meeste bekeuringen in de zomer zijn voor hard rijden en fout parkeren in Spanje

De meeste bekeuringen in de zomer zijn voor hard rijden en fout parkeren in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de Spaanse verzekeringsmaatschappij Mapfre worden in de zomermaanden in Spanje de meeste bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden en fout parkeren. Andere veel voorkomende bekeuringen zijn voor het niet kunnen identificeren of het niet bij zich hebben van de juiste documenten, niet stoppen voor een rood stoplicht en het negeren van verkeersaanwijzingen.

Bij het fout parkeren gaat het om 27% van alle bekeuringen waarbij men moet denken aan het parkeren op laden/lossen vakken, op de stoep, op zebrapaden, op zo’n manier dat het verkeer er last van heeft, op plaatsen waar dat niet mag en op gehandicaptenplaatsen.

Bij de snelheid zijn deze goed voor 24% van alle bekeuringen van het totaal waarbij het gaat om te hoge snelheden op de autowegen, regionale wegen maar ook binnen de bebouwde kom waarbij het merendeel geflitst wordt of gedetecteerd worden door radars.

Mer bekeuringen (multas de tráfico) wordt veel geld opgehaald door de verschillende politiekorpsen in Spanje, geld wat uiteindelijk naar de Spaanse verkeersdienst gaat. Over het afgelopen jaar zijn nog geen cijfers bekend gemaakt maar in 2015 werd 407,5 miljoen euro aan bekeuringen opgehaald, ongeveer 1,1 miljoen euro per dag. Dat was een enorm bedrag in 2015 en volgens de gegevens van de Spaanse verkeersdienst DGT 23,4 miljoen euro meer dan in 2014.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Ik verbaas me juist hierover, in de auto ben ik geneigd te snel te rijden maar de Spaanse bevolking houdt zich keurig aan de snelheid, waardoor ik gas moet terugnemen. Wel parkeren ze de auto’s op de raarste plekken, tussen bomen, op pleintjes, onder bruggen, bizar ..en invalideplekken geen probleem om de auto te parkeren… dit alles omstreek Tordera

  1. het parkeren is inderdaad erg vervelend en raar soms in Spanje maar dat komt ook omdat men het vaak toestaat. Zoals naast de zebrapaden waardoor je geen zicht hebt op diegene die oversteken. Hard rijden zie ik persoonlijk maar al te vaal. Waar je 120 mag wordt 130 tot 140 gereden en daar waar je 100 mag 120 of meer.

 2. we wonen al jaren in Spanje en heb nog nooit een bekeuring gekregen.
  geluk gehad zeker?
  hier is het soms wel een gekkenhuis op de weg, dat zeker maar ik vloek al heel lang niet meer….
  hou me zoveel als kan aan de regels maar om nu te zeggen dat ik nog nooit 10 km te hard heb gereden…dan zou ik liegen
  en dat ze boetes MOETEN uitschrijven…waar hebben we dat nog gehoord… in Antwerpen zeker..enkele jaren geleden gezien op tv, denk in panorama
  dat er meer boetes uitgeschreven zijn in 2015 dan in 2014 is maar normaal, alhoewel hier geen sprake is van toeristen, waren er dat een pak meer in 2015 en dit zal er dan ook wel voor een beetje tussen zitten zeker? Of misschien ook niet en zijn het alleen maar de Spanjaarden die fout zijn, elk zijne meug.

 3. Dit bericht is afkomstig van een verzekeraar? Alsof bekeuringen te verzekeren zijn! Niet dus, ook niet in Spanje. Wat een rare bron zeg.

 4. In Spanje respecteren de Spanjaarden de borden niet wat betreft des snelheid. Men rijdt 80 km of 90 km en verdomt het gewoonweg af te remmen als er een kruispunt komt waar een bord staat van 60 km. Als ik afrem to 62-65 km word ik netjes ingehaald over de lange streep (inhaalverbod) en gaan ze rustig met 80 of 90 verder. Er zijn er bij die toeteren. Er is hier een weg van 30 km met zeker 6 controle punten van de Guardia Civil. Ik heb geen apparaat in de wagen en kan dus niet controleren o daar de Guardia Civil staat (hier is dat apparaat toegestaan, in andere landen niet) en derhalve houd ik me gewoon aan de snelheid. Daarna ga ik weer snel tot 90 km. Al die mensen die me met haast inhalen schieten daar niets mee op, want na zo’n 10 of 20 km zijn we allemaal weer vrienden als we bij de stad aankomen. Dan hebben ze misschien 100 of 400 meter gewonnen en daar blijft het dan bij, met alle risicos van dien. De meeste Spanjaarden verdommen het gewoon langzamer te gaan rijden bij de verkeersborden. Ook in de tunnels zitten ze vlak achter en waar een bord staat dat je 100 meter afstand moet houden. Niemand doet dat en daar zie je nooit de Guardia Civil. Die moeten hier boetens afgeven en als ze dat niet doen dan krijgen ze minder loon. Vreemde toestanden dus. Ik beschouw hier de boetens als een extra belasting (en we betalen al zo veel zonder er iets voor terug te krijgen) en ik ben niet bereid daaraan mee te werken. Als je aangehouden wordt vind de Guardia Civil altijd wel wat om je een boete te geven volgens de mensen hier. Ik heb tot op heden daar geluk mee gehad, want ik sta ze liever hoffelijk te woord.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken