skip to Main Content

Dove man wacht meer dan zeven uur op zijn beurt in een ziekenhuis in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Een dove man moest bijna zeven uren op zijn beurt wachten in de eerste hulppost van het Torrecardenas Ziekenhuis in Almería omdat zijn nummer werd omgeroepen door een luidspreker wat hij logischerwijze niet kon horen. Juan Jose Aguilera plaatste later een video op de sociale media waarin hij zijn beproeving uitlegde. In deze video verteld hij dat hij het personeel van het hospitaal duidelijk had uitgelegd dat hij doof was en dus op een andere wijze verwittigd moest worden.

Hij arriveerde in het grootste ziekenhuis van de provincie om 11.00 uur met een ernstige ontsteking aan zijn voet na een chirurgische ingreep. Om 17.30 uur maakte hij zijn beklag bij het personeel omdat hij nog altijd geen dokter had gezien. Een bestuurder van het hospitaal legde uit dat hij herhaaldelijk was opgeroepen maar dat hij niet bij de dokter kwam opdagen.

In zijn video toont Aguilera zijn gezwollen voet en hij roept de regionale Andalusische president, Susana Díaz, op om ziekenhuizen aan te passen aan mindervalide patiënten. Het personeel van de ziekenhuizen roept hij op om zich direct tot de patiënten te wenden in plaats van hen via een omroepsysteem op te roepen.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Hoop dat jij nooit te maken krijgt met iemand die doof is dan zou je anders piepen.
  Stom, ja inderdaad, heel stom van U om dit te zeggen van die man!
  Hoop voor u indien u moet afgeroepen worden ze u naam, blankest…. of zoiets kunnen uitspreken anders zal u nooit aan de beurt komen.

  1. Beste Noel
   Wat zou jij doen als je minstens al 2 uur wacht? Gaat U dan 7 uur wachten? Als ik in een wachtkamer zit en er word omgeroepen en ik zie die man die doof is zou ik hem helpen.

 2. Ik vind het van die Spanjaard erg stom. Hij weet dat ze altijd omroepen .. Kon hij dan niet vragen aan een van de wachtende of die persoon wilde opletten als zijn naam word geroepen?

  1. Hij had het toch aan het personeel uitgelegd, dat zou voldoende moeten geweest zijn. Noem die man nu toch niet stom zeg …

 3. Ja dit zijn gevallen die gebeuren heel veel in Spanje. voor de Spanjaard zijn de mensen, voor deze betaalde service, hondjes, gewoon wachten tot zij willen om in actie te komen en ze houden met niemand rekening. Of je oud bent of erg ziek, gewoon wachten en niet blaffen. een keer voor controle moest ik er zijn, afspraak om 9:00 uur na lang wachten en meerdere keren aangemeld, ben ik om 11:30 weggegaan. Ik leef nog steeds maar dit spelletje doe ik niet aan mee. Deze controle heb ik in Nederland laten doen. Ik woon in Spanje omdat ik het klimaat zo heerlijk vindt en omdat ik zo veel lieve Spaanse vrienden heb en Spanje vandaag en nog veel meer.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken