skip to Main Content
Man schiet met pijl en boog op de hond van een buurvrouw toen deze zijn terrein op kwam in Castellón

Man schiet met pijl en boog op de hond van een buurvrouw toen deze zijn terrein op kwam in Castellón

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CASTELLÓN – De politie heeft een 38-jarige man aangehouden op verdenking van het met een pijl en boog schieten op een hond die zijn terrein was opgekomen in de gemeente Alcalà de Xivert in de provincie Castellón, Comunidad Valenciana. De man gebruikte een zogenaamde compoundboog (arco de poleas in het Spaans), een wapen wat veel gebruikt wordt bij het jagen. De hond heeft deze aanval overleefd maar raakte wel zwaargewond aan o.a. een long.

Nadat een hond van zijn eigen terrein was gelopen en bij de buurman het grondstuk was opgelopen, werd het beest zonder pardon neergeschoten door de eigenaar daarvan. De man gebruikte daarbij een zogenaamde compoundboog, een wapen wat te vergelijken is met een boog die gebruikt wordt bij het pijl en boog schieten. Dit wapen had de man echter in eigendom omdat hij deze gebruikt bij het jagen.

Toen de eigenaresse thuis kwam trof ze haar hond zwaargewond en al liggend in een grote plas bloed aan voor de deur van haar grondstuk. Ze twijfelde geen moment en haastte zich met de gewonde hond, die nog de pijl in zijn lichaam had zitten, naar een dierenarts die de punt van de pijl, welke een long geraakt had, kon verwijderen en de hond weer stabiel kreeg.

De eigenaresse van de hond heeft de boogschietende buurman aangegeven bij de politie die de 38-jarige inwoner dan ook meteen arresteerde maar later, nadat gecontroleerd was dat hij de pijl en boog legaal in bezit had, weer vrijgelaten. De man heeft wel een boete gekregen omdat het hier niet om zelfdefensie ging aangezien de hond niets deed en er weliswaar gevaarlijk uitziet maar dat volgens zijn baasje niet is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Hoelang loopt die hond daar al , welke problemen heeft hij al veroorzaakt
  Bekijk het ook eens van de andere kant, eigenaars van honden zien enkel hun kant.
  Mijn loslopende hond (een heel brave natuurlijk) is aangevallen door een hond uit de buurt, hebben wij toevallig ook een B&B waar veel kindjes komen. wat moet ik hiermee??

 2. Mijn ervaring!!!!! Nieuwe buren met een hond die ze de hele dag alleen laten omdat ze een restaurant runnen. Die hond zoekt net zo lang om zijn omgeving te verkennen en is uitgebroken, iemand heeft de politie gebeld. Ik zag de politie in de straat en geef hem een compliment en zeg geweldig dat u hier bent, dit is de eerste keer dat ik politie zie in tien jaar, in mijn straat. Hij vertelde dat er gebeld is dat er een hond los loopt, wij samen zoeken en ja de hond van de buren, politie wilde hem meenemen en naar asiel brengen en een bekeuring schrijven. Na even gepraat kon ik de politie overtuigen dat ik de hond in bescherming wil nemen en een briefje voor de buren dat ik hun hond in bescherming heb genomen. Laat in de avond ging de bel met grote bek heb jij mijn hond, geef mijn hond terug en blijf van mijn hond af. Tsja, boosheid en verdriet moet je dan verwerken.

  1. Bij nader inzien begrijp ik dat ik van het onderwerp afgeweken ben, maar op een dier schieten kwam niet in mijn gedachten op.

 3. Gelukkig heeft de hond het in ieder geval overleefd. Op de foto te zien is het een behoorlijk stevige hond en als die buurman bang was geweest voor de hond als hij losliep, had hij dat moeten bespreken met de buurvrouw.
  En zij moet haar hond bij zich houden, er kan altijd iets naars gebeuren. Er zijn vaak genoeg mensen, zelfs de eigenaren zelf, onverwachts aangevallen door (hun) honden. Maar dat geeft de buurman absoluut geen recht om dat dier te doorboren met zijn favoriete speelgoed. Juist omdat hier geen sprake was van zelfverdediging snap ik niet dat de schutter zijn pijl en boog mag houden en alleen een boete heeft gekregen.

 4. Ik geef wel mijn mening, al je op dieren schiet, zonder enige aanleiding ,zit er een behoorlijke steek los.
  Hij had ook de buren kunnen waarschuwen, beste mensen uw hond loopt los, wat niet hoort.
  Mischien is het te kort door de bocht, maar het zal weer iemand zijn met een kort en, licht ontvlambaar lontje.
  Persoonlijk behoren deze lieden niet tot mijn vrienden groep, dan maar eentje minder.
  Voor mij gewoon een dieren beul , bah.

 5. het is inderdaad moeilijk om er een mening over te geven met beperkte informatie maar toch….
  zelf hebben wij een hond, elk zijn keuze, maar in de eerste plaats zijn we een grote dierenvriend!
  moest ik ieder dier, hond, kat (die ook een keer onze hond aangevallen heeft, ja het bestaat) beschieten die in “onzen hof loopt” zou ik veel werk hebben, ik doe dit niet en al zeker niet als ik niet aangevallen wordt wat in dit artikel (weliswaar het enige) duidelijk is toch?
  de hond deed niets buiten misschien een plaske, ja zeg!
  moet je daarom een pijl door het lijf van een hond schieten?
  allee zeg, is da normaal gedrag?
  één ding is zeker, schieten op dieren doet ie graag, anders was het geen jager natuurlijk, leuke man!!
  tis te hopen dat hij nooit op “onzen hof” komt lopen denk ik dan!
  zou ik dit dan ook mogen doen? nee zeker…..

 6. Ik ben ook gebeten door een hond die volgens de eigenaresse niet gevaarlijk was, dus dat zegt me niets. In dit stukje ziet men niet het gewicht van de hond. Bij een bepaald gewicht van de hond moet die aan de lijn gehouden worden. Met onvolledige informatie is het moeilijk een mening te geven.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken