skip to Main Content

Real Madrid wint de Spaanse Supercup “Clásico” van FC Barcelona met 5-1

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Real Madrid wist in de eerste van de twee Spaanse Supercup wedstrijden al in het Camp Nou te winnen met 1-3 en ook in het eigen Bernabeu stadion was de Koninklijke goed bezig. Binnen vijf minuten wist Madrid al het eerste, in totaal het vierde, doelpunt te scoren waardoor vanaf dat moment de wedstrijd eigenlijk al beslist was. Madrid moest het doen zonder Cristiano Ronaldo vanwege de sanctie van vijf wedstrijden die de Portugees kreeg voor zijn rode kaart in Barcelona en het duwen van de scheidsrechter omdat hij het niets eens was met de beslissing.

Op zondag 13 augustus werd in Barcelona de eerste van de twee Spaanse Supercup wedstrijden gespeeld waarbij Madrid met 1-3 wist te winnen van Barcelona. Het was vanaf de eerste minuut een rare maar spannende wedstrijd waarbij het hoogtepunt (of dieptepunt) was de rode kaart van Cristiano Ronaldo en de reactie van de Portugees door de scheidsrechter een duw te geven en de valse penalty van Barcelona na een fopduik van Suarez.

Op woensdag 16 augustus werd deel twee gespeeld in het Bernabeu stadion in Madrid waarbij het eerste doelpunt al binnen de eerste vijf minuten werd gemaakt door een mooi schot van Marco Asensio. Het tweede doelpunt werd door Benzema gescoord in de 38e minuut waarmee de strijd voor de Catalaanse club eigenlijk al voorbij was. In de tweede helft kwam Barcelona een beetje op gang en creëerde ze enkele mogelijkheden om een doelpunt te maken maar de echte goals bleven uit bij dit uitgebluste Barcelona. Real Madrid zit veel meer in de wedstrijd en is volgens velen een terechte winnaar van deze Supercopa.

Het nieuwe voetbalseizoen 2017/2018 kan nu dan eindelijk losbarsten op vrijdag 18 augustus 2017 waarbij deze zal eindigen op 20 mei 2018 met de 38e speelronde. Real Madrid heeft in ieder geval het vorige voetbalseizoen succesvol afgesloten en is het nieuwe goed begonnen met de eerste beker. Barcelona speelt komende zondag 20 augustus de eerste competitiewedstrijd terwijl Madrid om 22.15 op het veld zal staan in La Primera División ofwel La Liga Santander.

Statistieken

In de Spaanse Supercup hebben de Madrilenen en Barcelonezen nu 8 keer tegenover elkaar gestaan waarbij Barcelona 3 wist te winnen en Madrid 5 keer. In totaal heeft FC Barcelona sinds het jaar dat deze finale begon in 1982 alweer 12 keer deze Supercup weten te winnen terwijl Real Madrid met 10 keer op de tweede positie staat op de ranglijst. Lionel Messi van FC Barcelona is overigens de all time topscoorder in de Supercup met 13 doelpunten gevolgd door Raul Gonzalez (ex Real Madrid) met 7 doelpunten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Durven jullie Real Madrid nog een club te noemen?
  het zijn niet meer dan een stelletje drugs gebruikers
  op mijn TV is Real Madrid verboden
  het is een club die eigenlijk op gedoekt moet worden

 2. Oké dus nu heeft Real Madrid ook 10 van die bekers . Maar Barcelona heeft er al 12.
  Ik vond ze trouwens beter spelen zonder Cristiano Ronaldo. Het was nu meer een team en geen Cristiano Ronaldo met een aantal helpers.

  1. ja helemaal juist Harm!
   ben een hevige supporter van Barça!
   wij 12 hun 10
   zeg het allebei niet graag maar 1.de Champions league…..en eerlijk is eerlijk : 2. ronaldo maakt toch dikwijls het verschil….
   MAAR ONZE LEO IS TOCH DE BESTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. ja vandaag verloren en verdiend, maar op een andere dag misschien winnen?
  wie weet? zou heel goed zijn voor ons.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken