skip to Main Content
Catalonië getroffen door enorme regenval met veel wateroverlast tot gevolg
Plaza Europa / Salou

Catalonië getroffen door enorme regenval met veel wateroverlast tot gevolg

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Catalonië getroffen door enorme regenval met veel wateroverlast tot gevolg

Plaza Europa / Salou

BARCELONA – Net zoals andere delen van Spanje heeft ook Catalonië deze vrijdag te maken gehad met de gevolgen van de enorme regenval. Zo waren er veel problemen in Barcelona en Gerona en langs de Costa Dorada waar in Bonavista nabij Tarragona een dak naar beneden kwam zetten en 6.000 inwoners van Cambrils zonder elektriciteit zaten.

Het is de typische zomerstorm die jaar in jaar uit voor veel problemen zorgt wat betreft het regen die in korte tijd met bakken uit de hemel komt vallen. Zo stonden op veel plaatsen traditiegetrouw straten blank, werden pleinen omgetoverd tot zwembaden en liepen kelders, parkings en winkels onder met water.

Op sommige plaatsen viel meer dan 40 liter per m2 regen in nog geen half uur tijd zoals in Castellbisbal en 30 liter/m2 in Sabadell. De regen ging gepaard met onweer en hagel waarbij er ook harde windstoten waren.

De bliksem heeft op verschillende plaatsen gezorgd voor kleine branden die mede dankzij de regen snel gedoofd konden worden.

Gerona

In de provincie Gerona waren er veel problemen in de hoofdstad van de regio waar de wateroverlast zorgde voor veel problemen wat betreft het verkeer. Ook langs de Costa Brava werden problemen gemeld op diverse punten. Op de snelweg AP-7 moest het verkeer langzaam rijden omdat er totaal geen zicht was door de regen.

Barcelona

In Barcelona heeft de brandweer hun handen vol gehad met meer dan 230 meldingen via de 112 noodlijn. Op de dag dat men in de stad stil stond bij de herdenking van de terroristische aanslagen in 2017 moesten mensen die bloemen wilden leggen op de Ramblas schuilen voor de enorme regenval.

In de Catalaanse hoofdstad liepen metrostations onder met water, stonden wegen blank en dreven de containers op straat van links naar rechts.

Nabij Tarrasa is in een rivier het lichaam gevonden van een man die waarschijnlijk vast heeft gezeten in zijn auto en door het water werd meegesleurd.

Tarragona

In de stad Reus raakte een 40-jarige bouwvakker gewond nadat de bliksem insloeg in een hijskraan. In de gemeente Bonavista nabij Tarragona bezweek een dak onder het gewicht van de regen maar raakte er gelukkig niemand gewond.

In de badplaats Salou liepen de straten en pleinen onder en was er, zoals elk jaar als het hard regent, veel wateroverlast.

De kustweg tussen Salou en Cambrils stond ter hoogte van de wijk Vilafortuny helemaal blank en de politie moest deze weg sluiten voor het verkeer. Er stond ook een auto vast onder het viaduct in Vilafortuny.

Ook in Cambrils had men te maken met de regen en storm. Meer dan 6.000 inwoners in verschillende wijken hebben gedurende een uur zonder elektriciteit gezeten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. In Llagostera ging het gisteren ook enorm te keer, het was zelfs zo donker dat om 13.30 uur onze volautomatische buitenlampen al gingen branden :-). Goed voor de natuur, maar het was echt wel een beetje angstaanjagend!

 2. Oh ja, dan nog even over het artikel zelf.
  We zouden hier ook wel een mooie zomerse bui kunnen gebruiken, maar dat zal nog wel ff duren tot September/Oktober vrees ik….en ja ja dan is het geen zomer meer.
  Maar het is hier gort en gort droog.

 3. Die ramp in Gerona was nooit gebeurd als Bergpiek daar nog burgemeester zou zijn geweest. Echt, je merkt het ook meteen hè , als ze zo’n sterke leider missen.

 4. Raar, plots kunnen we niet meer reageren op dat artikel aangaande 17-A.
  Waarschijnlijk heeft iemand dan een beetje té heftig gereageerd?
  Nu goed, iedereen dan maar wat afgekoeld met deze plensbui haha

  1. Klopt Jopke, Ik hield Jacob even voor dat hij alleen maar over mensen sprak die volgens hem met Spaanse vlaggen liepen en op Indeps insloegen. Heb ik hem even fijntjes meegedeeld dat er toch ook echt 2 grote Spandoeken hingen tegen de Koning.
   Dat deed ik slechts in 2 regels, daarna hield ik een betoog om op te roepen tot eenheid in de strijd tegen terrorisme….

   Toen vond Jacob het zoals gewoonlijk overigens, het nodig om mij persoonlijk aan te vallen en begon te spreken over een waanwereld ofzo en een delerium of wat ie ook maar er van maakte. Oftewel een persoonlijke aanval maar dan in zijn stijl, nou dan weet je het wel.

   De redactie heeft denk ik daarna besloten het dicht te zetten voor meer reacties en terecht, omdat de dag van gisteren en ook het desbetreffende artikel diende te gaan om de herdenking van de slachtoffers en niet om ego´s die hier vinden dat ze een ander maar voor rotte vis kunnen uitmaken als ze geconfronteerd worden met hun misselijk makende eenzijdige opruiende teksten.

   Dit zal ook wel weer voor commentaar zorgen, maar het zij zo

   1. Hoi Juan74. Ja die reacties heb ik nog gelezen en heb er zelf ook nog ff op gereageerd. Ik dacht dat Jacob op mijn reactie iets te heftig had gereageerd. Ik heb toch niets gezien maar inderdaad goede beslissing vd redactie om het stop te zetten. Het is nu eenmaal een zeer gevoelig onderwerp waar ik ook soms té heftig op reageer. Ik kan er echter niet tegen dat ze telkens weer de waarheid verdraaien en/of gewoon leugens plaatsen. Ik vrees dat het nog wel enkele jaren zal duren… Al goed dat de competitie start haha. nog een goed w.e.

 5. In Pals wat onweer en regen gehad met weinig betekenis. Het buitje voor het stof was het zelfs nog niet eens. An de berichten te zien dus veel ‘geluk met het weer’ gehad.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken