skip to Main Content

LaLiga voetbal competitie 2018/2019 begint maar waar is deze te zien in Spanje

LaLiga voetbal competitie 2018/2019 op TV

123rf

VOETBAL – Deze vrijdag 17 augustus begint de LaLiga Santander 2018/2019 voetbalcompetitie. In totaal zullen 20 teams strijden om de titel die dit seizoen verdedigd wordt door FC Barcelona. De LaLiga begint op vrijdag 17 augustus 2018 en eindigt op 19 mei 2019 wanneer er in totaal 380 wedstrijden zijn gespeeld. LaLiga Santander heeft ook de naam Primera División waarvan dit jaar de rechten gekocht zijn door Movistar+ (Télefonica) die ze tegen betaling uitzendt.

Veel Spanjaarden kijken naar het voetbal in Spanje waarbij er velen zijn die alleen de wedstrijden volgen van hun team en anderen weer alle wedstrijden proberen te zien. Om de zoveel jaar zijn er echter wijzigingen wat betreft de kanalen op TV waar men de LaLiga Santander, La Liga 1|2|3, de Champions league en de Europa League kan zien.

Dit jaar zijn alle uitzendrechten gekocht door Movistar+ die dus zo’n beetje alle voetbalwedstrijden tegen betaling zal uitzenden in Spanje. Speciaal voor de Champions en Europa League heeft Movistar+ een nieuw kanaal in het leven geroepen, te weten Movistar Liga de Campeones aangezien beIN Champions en Movistar Fútbol komen te vervallen. Daarnaast zal er de komende drie voetbalseizoenen geen Champions League wedstrijd “gratis” te bekijken zijn op Antena3.

Naast Movistar+, die alle rechten in eigendom heeft voor de komende jaren, zullen ook Orange en Jazztel in Spanje het voetbal gaan aanbieden. Vodafone biedt geen voetbal aan want die wil dit keer niet zoveel geld gaan uitgeven aan de Spaanse LaLiga en Champions League. Daarnaast is het nog afwachten wat beIN Connect gaat doen en welke wedstrijden zij online gaan aanbieden.

LaLiga Santander

De Spaanse voetbalcompetitie wordt als volgt op televisie uitgezonden:

 • De beste wedstrijd waaronder een van de El Clásico’s tussen FC Barcelona en Real Madrid wordt uitgezonden door Movistar Partidazo.
 • Een van de LaLiga wedstrijden wordt als “open” of gratis uitgezonden op het kanaal Gol. Daaronder bevinden zich echter nooit een wedstrijd met de teams FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Valencia.
 • Elke week worden er 8 wedstrijden uitgezonden via beIN LaLiga waaronder altijd een wedstrijd van Real Madrid en/of FC Barcelona.

Champions League

Alle wedstrijden van de Champions league worden uitgezonden via de kanalen Movistar Liga de Campeones op Movistar+, Orange en Jazztel.

Europa League

 • Een van de Europa League wedstrijden wordt elke keer gratis “open” uitgezonden.
 • De rest van de Europa League wedstrijden is te zien via het kanaal Movistar Liga de Campeones via Movistar+, Orange en Jazztel.

Copa del Rey

 • Een van de Spaanse bekerwedstrijden wordt elke keer gratis “open” uitgezonden via het kanaal Gol.
 • De rest van de Copa del Rey, behalve waarschijnlijk de finale, wordt uitgezonden via beIN LaLiga.

Spaanse selectie

De wedstrijden van de Spaanse selectie, de nieuwe Nations League en de kwalificatiewedstrijden voor het Europees Kampioenschap 2020 worden uitgezonden op TVE (open en gratis).

Nations League en EK kwalificatiewedstrijden

De wedstrijden van het Spaanse elftal zijn te zien op TVE maar Mediaset (via de kanalen Telecinco en Cuatro) heeft een pakket van 80 wedstrijden gekocht van zowel de Nations League en EK Kwalificatiewedstrijden van september 2018 tot maart 2020.

Spaanse Supercup

De Spaanse Supercup zal ook in augustus 2019 weer te zien zijn op TVE (open en gratis).

UEFA Supercup

De UEFA of Europese Supercup zal in 2019 te zien zijn op het kanaal Movistar Liga de Campeones.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Het blijft een echte “sport” voor het volk!!!!
  Gelukkig dat de salarissen voor de spelers niet zo hoog zijn!!!!

 2. Weet iemand iets af va kanal digitaal, of zij nog de wedstrijden uitzenden.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken