skip to Main Content

Spaanse voetbalcompetitie wordt ook gespeeld in de Verenigde Staten en Canada

Spaanse LaLiga wedstrijden in de VS en Canada

Freepik

VOETBAL – Je zou bijna denken als je dit nieuws leest dat het een verzinsel is maar het blijkt waar te zijn. De organisatie van LaLiga heeft een overeenkomst getekend met Relevent, o.a. bekend van de organisatie van de International Champions Cup, om gedurende de komende 15 jaar meerdere LaLiga wedstrijden van de Spaanse competitie in de Verenigde Staten en Canada te laten plaatsvinden.

De bedoeling is dat er een of meerdere wedstrijden van de Spaanse competitie gespeeld gaan worden in de Verenigde Staten en/of Canada. Daarbij wordt niet uitgesloten dat er dit voetbalseizoen al een wedstrijd van Real Madrid of FC Barcelona in de VS en/of Canada gespeeld gaat worden.

Het idee van de LaLiga is om het Spaanse voetbal internationaler te maken en meer voetbal zieltjes te winnen in de Verenigde Staten en Canada. Volgens de LaLiga baas Javier Tebas hoeven voetbalfans in Spanje zich geen zorgen te maken want het gaat om “slechts” een of twee wedstrijden per seizoen waaronder nooit de El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona.

De Spaanse voetbalclubs en voetballers reageren kwaad op dit bericht aangezien zij van niets weten en eigenlijk geen zin hebben om voor een wedstrijd helemaal naar de VS of Canada te reizen. In hun ogen gaat het bij de LaLiga om een Spaanse voetbalcompetitie die dan ook in Spanje gespeeld moet worden.

De Spaanse voetbalcompetitie is blijkbaar erg populair aangezien Facebook ook al de rechten heeft gekocht om de LaLiga wedstrijden in acht Aziatische landen via Facebook Live uit te zenden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. gewoon doorgedreven waanzinnige gelddrang die blijkbaar ook niet gepruimd wordt door de voetballers zelf en de clubs; zelfde verhaal voor de tv-rechten; voetbal vertier voor de gewone man wordt a) onbereikbaar en b) onbetaalbaar; mss toch maar naar andere sporten overstappen of andere bezigheden op na houden!!

    1. Nou Walter, voor een extra 20.000 gaan ze heus wel hoor. War zou jij doen voor dat weekendje?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken