10x beste stranden van Spanje in 2020

Playa San Antonio del Mar / 123rf
Beeld: Playa San Antonio del Mar / 123rf

10x beste stranden van Spanje in 2020

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is een land dat de inwoner en bezoeker eigenlijk alles te bieden heeft. Spanje is véél meer dan de populaire kustplaatsen langs de Middellandse Zee of het massatoerisme op de populaire eilanden want Spanje is ook natuur, cultuur, geschiedenis, gastronomie, rust, avontuur en veel meer. Met onze rubriek 10x willen we meer aandacht geven aan het andere en voor veel mensen onbekende Spanje.

Elk jaar verschijnen er lijstjes met ‘de beste’ of ‘top 10’ en ook dit jaar heeft men weer lijstjes met de beste, mooiste en geweldige stranden in Spanje. In dit geval gaat het om een top 10 van de beste stranden volgens de lezers van het populaire magazine en website Condé Nast Traveler. Het beste strand is te vinden in de autonome regio Asturië en dus niet aan de veel drukkere en populaire Middellandse Zeekust.

Dit zijn volgens de lezers van Condé Nast Traveler de 10 beste stranden van Spanje in 2020:

Aiguablava

10. Platja d’Aiguablava (Begur)

Het Platja d’Aiguablava is gelegen in de gelijknamige kleine baai in de gemeente Begur in de provincie Gerona in de autonome regio Catalonië. Het is een van die stranden aan de Costa Brava waar het soms enorm druk kan zijn maar waar je soms bijna alleen op het strand ligt.

Playa Norte de Peñíscola

9. Playa Norte (Peñíscola)

Het Platja Nord ligt zoals de naam al aangeeft ten noorden van het historische centrum van de kustplaats Peñiscola, gelegen aan de Costa Azahar in de provincie Castellón in de autonome regio Comunidad Valenciana. Het strand is lang en breed en wordt elke dag goed verzorgd maar met name het uitzicht op het kasteel van papa Luna en het schiereiland maken dit strand zo bijzonder.

Playa Papagayo. Lanzarote.

8. Playa de Papagayo (Lanzarote)

Het bekende Playa de Papagayo is te vinden op het Canarische Eiland Lanzarote en wordt door velen omschreven als een van of het mooiste strand ter wereld. Het Canarische strand staat dan ook steevast in alle nationale en internationale top 10 lijstjes als het over stranden gaat.

covachos_isladecastro

7. Playa de Covachos (Santander)

Naast dat dit strand bij de gemeente Soto de la Marina in de autonome regio Cantabrië spectaculair is, zorgen de getijden van de Atlantische Oceaan ook voor een extra schouwspel.

Playa de la Concha. San Sebastián

6. Playa de la Concha (San Sebastian)

Dit halfronde strand van 1,3 km lang is gelegen in de Baskische stad San Sebastian en staat steevast in de nationale en internationale top 10 lijsten van Spanje’s beste stranden.

Cies Islands - Galicia #10

5. Playa de Figueiras (Galicië)

Dit ‘tropische’ strand ligt in de autonome regio Galicië, om precies te zijn op de Cies-eilanden voor de kust van de provincie Pontevedra. Het gaat om een ongeveer 300 meter lang strand waar het nudisme normaal is en wat een verborgen juweeltje is.

Caló d'Es Mort

4. Caló d’es Mort (Formentera)

Bij dit strand zul je geen restaurants en bars vinden want dit is een strand waar je voor de rust komt. Het Caló d’es Mort is gelegen op het Balearen eiland Formentera tussen Es Ram en Migjorn.

Valdevaqueros

3. Playa de Valdevaqueros (Tarifa)

Tarifa is gelegen in de provincie Cádiz in de autonome regio Andalusië. Dit gebied staat bekend om de ‘maagdelijke’ stranden waaronder het Playa de Valdevaqueros wat een 4 km lang strand is waar het fijne zand gemengd wordt met oneindige duinen.

Cala Cortina-Cartagena

2. Cala Cortina (Cartagena)

Deze baai met het gelijknamige strand is te vinden in de provincie Cartagena in de autonome regio Murcia. Het 250 meter brede strand is omringd door kliffen en het ontbreekt de bezoeker aan niets.

Ermita y playa de San Antonio. Asturias.

1. Playa San Antonio del Mar (Llanes)

Dit jaar hebben de lezers van Condé Nast Traveler gekozen voor het Playa San Antonio del Mar strand in de gemeente Llanes in de autonome regio Asturië. Het is wellicht het kleinste strand uit deze top 10 lijst met een lengte van slechts 70 meter maar het kristalheldere water, het fijne witte zand en de groene vegetatie rondom het strand hebben er toch voor gezorgd dat dit strand in Asturië gekozen is als beste strand van 2020.

Ga naar de inhoud