Honderden anti-mondkapjes demonstranten bijeen in Madrid

RTVE
Beeld: RTVE

Honderden anti-mondkapjes demonstranten bijeen in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tot nu was het rustig wat betreft demonstraties tegen de corona-maatregelen zoals de social distance en de mondkapjesplicht in Spanje. Maar deze zondag zijn er toch honderden of enkele duizenden zogenaamde ‘negacionistas’ bijeen gekomen om hun ongenoegen over van alles en nog wat te tonen.

De demonstratie werd van te voren al verwelkomd door de bekende Spaanse zanger Miguel Bosé die op internet al maanden zijn ongenoegen uit over de Spaanse regering en alles wat met het coronavirus en de pandemie te maken heeft ontkent of bekritiseert.

Het plein Plaza de Colon was de plaats waar honderden ‘corona-ontkenners’ bijeen kwamen om te demonstreren tegen de Spaanse regering en de genomen corona-maatregelen, de mondkapjesplicht, de social distance, 5G etc. Veel demonstranten droegen daarbij geen mondkapjes of hadden deze in hun nek en zonder de afstand van 1,5 meter. Maar er waren ook heel veel demonstranten die wél een mondkapje droegen.

De politie zegt dat er zo’n 2.500 demonstranten op de been waren terwijl de organisatie spreekt over veel meer deelnemers. De autoriteiten zijn inmiddels een onderzoek gestart omdat het demonstreren tegen de mondkapjes en corona-maatregelen geen onderdeel waren van de vergunningaanvraag waarin meer gesproken wordt over een demonstratie voor de persvrijheid etc. Verder garandeerde de organisatie dat men mondkapjes zou dragen en de social distance zou respecteren, iets wat zoals de beelden laten zien duidelijk niet is gebeurd. De politie heeft meer dan 30 bekeuringen gegeven waaronder de organisatie van de demonstratie. Men sluit niet uit dat er meer bekeuringen komen.

Er werden leuzen geschreeuwd zoals “Falsos tests, falsos positivos”, “bote, bote, bote, aquí no hay rebrote”, “queremos ver el virus”, “lo que mata es el 5G” en “la segunda ola es una trola”.

Volgens de ‘negocianistas’ bestaat het SARS-CoV-2 niet en is alles gebaseerd op leugens van de regeringen, de pers en invloedrijke personen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.