menu: rubrieken, zoeken & meer

Verboden te eten en drinken in de metro en bussen in Madrid

Verboden te eten en drinken in de metro en bussen in Madrid
Beeld: Twitter

Verboden te eten en drinken in de metro en bussen in Madrid

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Na het verbod op roken, de mondkapjesplicht en de social distance komt nu een verbod op eten en drinken in het openbare vervoer in de Spaanse hoofdstad. In de Madrid regio zijn er 934 nieuwe corona positieven gemeld waarvan er de afgelopen 24 uur 257 nieuwe positief geteste personen bijkwamen en dat aantal is de laatste 14 dagen alleen maar aan het stijgen. Daarom komt de Madrid regio met nieuwe corona-maatregelen.

Vorige week vrijdag hebben het Ministerie van Volksgezondheid en de regionale volksgezondheidsministers een overeenkomst bereikt over 11 nieuwe corona-maatregelen waaronder een rookverbod wanneer de 2 meter afstand niet gehanteerd kan worden en de sluiting van discotheken en nachtclubs.

Zoals we eerder al omschreven is het aan de regionale overheden van de autonome regio’s om te beslissen wanneer men deze nieuwe maatregelen aanneemt. Diverse regio’s hebben dit het afgelopen weekend al gedaan of op maandag en dinsdag maar in Madrid wil men over 48 uur deze nieuwe maatregelen aannemen en uitbreiden.

Want in de Madrid regio wil men naast een rookverbod, de mondkapjesplicht en de social distance ook een verbod op eten en drinken in het openbaar vervoer, te weten de metro en stadsbussen van EMT. Want om te eten en drinken moet men het verplichte mondkapje afzetten en dat gebeurt in een gesloten ruimte waar het dragen van een mondkapje altijd al verplicht was.

Dat het eten en drinken in de Metro verboden wordt is nieuw want in de bussen was dat al een gebruikelijke norm en niet alleen vanwege de corona-crisis.